Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministrica Vučković u radnom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

Na području Krapinsko-zagorske županije u okviru Mjere 7 ugovoren je 71 projekt vrijednosti veće od 241 milijun kuna, što uključuje čak 17 ulaganja u dječje vrtiće, 6 ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda te 18 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, rekla je ministrica

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Zdravkom Tušekom u četvrtak, 13. svibnja, posjetila Krapinsko-zagorsku županiju, pri čemu je u nazočnosti načelnika Općine Krapinske Toplice Ernesta Svažića posjetila lokalna poljoprivredna gospodarstva, održala sastanke s poljoprivrednicima u općinama Mihovljan, Tuhelj i Desinić te obišla rodnu kuću Đure Prejca i mini mljekaru Veronika.

Ministrica poljoprivrede započela je radni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji obilaskom OPG-a Mladić čiji je nositelj mladi poljoprivrednik i korisnik mjera Programa ruralnog razvoja u Zlataru, a bavi se uzgojem mliječnih goveda te posjeduje 70 muznih krava - ukupno 140 grla goveda svih kategorija.

Dio mlijeka OPG Mladić plasira direktno krajnjim potrošačima preko 3 mljekomata na području županije, dok ostatak mlijeka isporučuje mljekari „Veronika“ iz Desinića, koju je ministrica Vučković ovom prilikom također obišla. Riječ je o jedinoj mljekari na području Krapinsko-zagorske županije koja danas ima 223 zaposlenika i dnevnu preradu od 27 tisuća litara mlijeka. Mini mljekara „Veronika“ također je korisnik značajnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja, a radi se o investicijama u svrhu modernizacije proizvodnog pogona za preradu mlijeka i izgradnji sunčane elektrane.

Također, ministrica Vučković je u Općini Desinić posjetila rodnu kuću Đure Prejca. Riječ je o još jednom projektu Programa ruralnog razvoja u županiji i investiciji u vrijednosti odobrene potpore 4,5 milijuna kuna putem Mjere 7, čime je omogućena prenamijenjena objekta u spomen kuću i turistički info centar te ostvareno povećanje ekonomske iskoristivosti, povećanje atraktivnosti i na posljetku unaprjeđenje turističke ponude Općine.

„Mjera 7 usmjerena je na razvoj temeljnih usluga i obnovu sela te samim time važna za podizanje kvalitete života stanovnika ruralnih krajeva. Tako je na području Krapinsko-zagorske županije u okviru Mjere 7 ugovoren 71 projekt vrijednosti veće od 241 milijun kuna, što uključuje čak 17 ulaganja u dječje vrtiće, 6 ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda te 18 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Ukupno je do sada u županiji iz Programa ruralnog razvoja isplaćeno više od 379 milijuna kuna od 559 milijuna kuna odobrene potpore“, istaknula je ministrica Vučković prilikom posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je održala više sastanaka s poljoprivrednicima upravo na temu novih ulaganja u lokalnu infrastrukturu i daljnjih planova za unaprjeđenje lokalne poljoprivredne proizvodnje.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

PREKINUT PROMET, PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA ZBOG RADOVA (21./22. listopada): -od 22:00 do 05:00 ujutro na autocesti A6 Rijeka-Zagreb prekida se promet zbog između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Zagreba (obilazak je državnom cestom kroz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program