Prethodni članak
Sljedeći članak

GREGUROVIĆ: Spojna cesta ide kroz našu zonu, u njoj je već otkupljeno 100.000 kvadrata zemljišta, Knauf gradi pogon, a još 36.000 kvadrata bit će za trgovačke namjene

Ovaj tjedan ministar Butković obišao radove na spojnoj cesti Zabok-Krapina

U posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji ovaj je tjedan bio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je posjetio i grad Krapinu, točnije mjesto Lepajci gdje je u pratnji gradonačelnika Zorana Gregurovića obišao radove druge faze spojne ceste Zabok-Krapina.

Nakon obilaska, ministar Butković istaknuo je kako radovi na toj dionici nikad nisu bilo dovedeni u pitanje te najavio buduće projekte.

- Otvaranjem ove ceste bit će ukupno izgrađeno više od 10 kilometara ceste, a ostatak od 2,5 kilometra s ovim priključkom i prolazom kroz gospodarsku zonu, Hrvatske ceste projektiraju u ovoj godini, a o konca godine planira se raspisati i natječaj za izgradnju III. faze. Osim toga, amandmanom na državni proračun ove godine HŽ Infrastruktura radi na integraciji projektne dokumentacije za elektrifikaciju pruge prema Krapini. Paralelno s ova dva projekta koja idu, a to je izgradnja pruge Zaprešić-Zabok, naravno i lepoglavske spojnice koja se projektira i koja bi prugom trebala povezati Lepoglavu i Krapinu, ide i elektrifikacija pruge – rekao je Butković i dodao da svi takvi veliki, infrastrukturni projekti od strateške važnosti imaju podršku Vlade RH.

Nakon obilaska radova gradonačelnik Gregurović naglasio je kako Grad Krapina i županija s Ministarstvom prometa, mora i infrastrukture imaju dobru suradnju, a posebno u ovom mandatu ministra Butkovića u kojem su, kako ističe, ispravljene brojne nepravde.

-Pri kraju je druga faza spojne ceste Zabok-Krapina vrijednosti preko 50 milijuna kuna bez PDV-a, a ove godine kreće natječaj za treću fazu. Jako nam je važno da je na sjednici Vlade održanoj u Krapini ispravljena nepravda, odnosno donijeta je odluka da se cesta izgradi i kroz našu gospodarsku zonu te da se ne spoji prema Krapini. Hrvatske ceste su početkom ove godine raspisale natječaj za izradu svih vrsta projekata do ishođenja građevinske dozvole u vrijednosti 1,1 milijun kuna bez PDV-a te je donijeta odluka o odabiru izrađivača tako da će i ta cesta doći u Krapinu – rekao je Gregurović i spomenuo pozitivne efekte toga što će cesta prolaziti kroz gospodarsku zonu.

- Od strane investitora otkupljeno je već preko 100 000 kvadrata zemljišta, svoj pogon gradi tvrtka Knauf, 50 000 kvadrata kupila je jedna proizvodna tvrtka, a 36 000 kvadrata zemljišta bit će za trgovačke namjene uz još nekoliko manjih investicija – rekao je Gregurović.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook