Prethodni članak
Sljedeći članak

Radoboj: U subotu peta jubilarna manifestacija Babičini kolači

Ove subote, u Sportskoj dvorani u Radoboju, bit će održana peta jubilarna manifestacija Babičini kolači, jedinstvena u H


Ove subote, u Sportskoj dvorani u Radoboju, bit će održana peta jubilarna manifestacija Babičini kolači, jedinstvena u Hrvatskoj jer potiče građane županije da svoja znanja, umijeća i baštinu prezentiraju na jednom mjestu. Na manifestaciji će svi posjetitelji moći kušati slasne delicije iz svih dijelova Krapinsko-zagorske županije.

Autorica najuspješnije biti će nagrađena lentom i novčanom nagradom te osigurati da se Babičini kolači slijedeće godine održe u mjestu iz kojeg ona dolazi. Specifičnost ove manifestacije jest u tome da se isključivo mogu natjecati zagorske bake, koje od milja nazivamo babicama.

U ovogodišnjem žiriju, u dosad najjačem sastavu, biti će Božica Brkan, vrsna novinarka s područja kulinarstva, Branko Čukelj, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza i šef kuhinje hotela Westin, Marko Živaljić, glavni kuhar restorana Stare škole u Mirkovcu i Branko Greblički, predsjednik Ceha ugostitelja pri Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije.

Kriteriji kod ocjenjivanja odnose se na originalnost, autohtonost (20 bodova), izgled kolača (10 bodova), okus kolača (10 bodova), prezentaciju kolača (5 bodova) i izgled stola, opći dojam (5 bodova).

Krapinsko-zagorska županija izdati će brošuru s receptima s ovogodišnjeg natjecanja, a kako je riječ o jubilarnoj, petoj dosad, manifestaciji u pripremi je i kuharica recepata svih proteklih Babičinih kolača.

Program ovogodišnje priredbe počinje u subotu u 15 sati.

Još članaka iz "Recepti"

Facebook