Prethodni članak
Sljedeći članak

Planinarski dom u Radoboju proglašen najboljim planinarskim objekt u Hrvatskoj


Među mnogobrojnim projektima koji su se realizirali u Radoboju, izgrađeno je jedinstveno mjesto za sve planinare, Planinarski dom u Radoboju.

Projekt Planinarskog doma pod nazivom „Rekonstrukcija lovačkog doma – dogradnja i prenamjena u planinarski dom“ prijavljen je još 2018. godine na mjeru 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.  U svibnju 2019. godine Agencija u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Općini Radoboj odobrila je bespovratnu potporu u visini od 90% ukupne vrijednosti projekta. Vrijednost projekta iznosila je oko 6 milijuna kuna, a radovi na izgradnji započeli su već u srpnju 2020. godine, da bi 2021. godine održavanjem svečanosti Dana Općine Radoboj kod novouređenog Planinarskog doma od načelnika općine Anđelka Topolovca i predsjednice općinskog vijeća Vanje Potočki ključeve doma preuzela Marija Poljak, predsjednica Hrvatskog planinarskog društva Radoboj. Hrvatsko planinarsko društvo Radoboj već u ožujku 2022. godine službeno je počeo s radom u Planinarskom doma, a djeluju kao udruga već više od dvije godine. Od tada je svakog vikenda Planinarski dom pun planinara sa svih dijelova Hrvatske i šire, a dom je također postao mjesto gdje se kontinuirano provode raznovrsna predavanja, edukacije, seminari za voditelje općih planinarskih školi, ispiti za vodiče za planinarenje i mnoga druga događanja.

Često se zbog velike zainteresiranosti traži i soba više kao i dodatni termin u kojem bi planinari došli u Radoboj. Dom  ukupno ima 60 ležajeva. Od toga je 8 soba s 3 kreveta na kat odnosno 6 ležaja po sobi. U potkrovlju se nalazi 6 soba s po 2 kreveta. Svaka soba ima svoju kupaonicu,  uz zajedničku kuhinju i blagovaonu.

Krajem svake godine Hrvatski planinarski savez čije je HPD Radoboj član, priređuje svečanu sjednicu na kojoj se, uz osvrt na rad proteklih 12 mjeseci, dodjeljuju i godišnje nagrade udrugama i pojedincima koji su se istaknuli planinarskim radom ili ostvarenjima u tekućoj godini. Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza odlučio je ove godine dati glavnu nagradu u kategoriji ‘najbolji planinarski objekt’ Hrvatskom planinarskom društvu Radoboju za Planinarski dom. 

Hrvatskom planinarskom društvu Radoboj tako je stigao najljepši božićni dar proglašenje Planinarskog doma u Radoboju najboljim planinarskim objektom u Hrvatskoj!

Čestitamo HPD Radoboj na osvojenoj nagradi i kontinuiranom i predanom radu, predsjednici Mariji Poljak, dopredsjedniku Danielu Voski i svim članovima planinarima kojima zahvaljujemo na trudu i želimo im i dalje puno lijepih pohoda i uspona i da Planinarski dom bude i dalje uvijek pun zadovoljnih planinara.

Svečana dodjela nagrade biti će u ponedjeljak, 18. prosinca u 18:00 sati u Domu HPS-a u Zagrebu.

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook