Prethodni članak
Sljedeći članak

Advent u Radoboju – Paljenje druge Adventske svijeće


U subotu, 9. prosinca s početkom u 17:00 sati u Radoboju je na Šetnici zapaljena druga Adventska svijeća. Vrijeme je priprema za Božić koji je u drugom adventskom tjednu obilježen u simbolu mira.

Adventski program u Radoboju također se održao na Šetnici u Radoboju i u Hiži štruklji uz ponudu toplih napitaka, fritula i kobasica.  Posjetitelji Adventa u Radoboju razgledali su u Centru za prirodu izložbu Božićnih jaslica autorice Maje Mutak uz prigodnu prodaju božićnih ukrasa i vjenčića  učeničke zadruge „Guci i trpuci“.

U Muzeju Radboa za djecu se održala zanimljiva božićna radionica izrade ukrasa od starih knjiga, te su tako nastali lijepi dječji radovi u obliku anđela. Uz radionicu pripovijedala se i priča „Snjeguljica“ pripovjedačice Miljenke Benc.

Sljedećeg vikenda uz paljenje 3. Adventske svijeće  održati će se nastavak projekta „Zvjezdarnice u Radoboju“ organiziran  za subotu i nedjelju , 16. i 17. prosinca s početkom u 18:00 h u Planinarskom domu u Radoboju (Radoboj 157a) gdje će se provoditi radionice promatranja noćnog neba kroz teleskop. Radionice će provesti Astronomsko društvo „Meteor“ iz Krapine. Za sve ljubitelje prirode organiziran je za nedjelju, 17. prosinca  u 9:00 h Adventsko-planinarski pohod na Strahinjčicu, a isti dan u 19:00 h predstava „Coprnice“ KUD-a Krapina.

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook