Prethodni članak
Sljedeći članak

Top stipendije umjesto 10 dobilo 16 studenata iz Pregrade

Ove je godine za stipendije u proračunu osigurano 265.000 kuna, a isti iznos osiguran je i u 2021. godini, rekao je gradonačelnik Vešligaj


Iako se planiralo dodijeliti 10 TOP stipendija studentima, zbog velikog broja prijava, gradonačelnik je donio izmjene zaključka, kojima je povećan broj stipendija za izvrsnost u polaganju ispita i završavanju godina studija te je pravo na stipendiju ostvarilo 16 studenata i studentica, odnosno svi koji zadovoljavaju formalne uvjete. Top stipendija iznosi 700 kuna mjesečno.

U školskoj, odnosno akademskoj godini 2020./2021. Grad Pregrada također dodjeljuje 61 financijsku potporu učenicima/ama i studentima/cama. Pravo na financijsku potporu imaju svi redovni učenici srednjih škola i studenti s prebivalištem na području grada Pregrade koji žive u obiteljima čiji dohodak mjesečno po članu kućanstva nije veći od tri tisuće kuna, a koji ne primaju stipendiju iz gradskog, županijskog ili državnog proračuna te koji ne studiraju na visokim privatnim učilištima. Prihodi kućanstva utvrđuju se sukladno odredbama važećeg Zakona o socijalnoj skrbi.

Financijske potpore učenicima dodjeljuju se u iznosu od 250 kn, dok potpora za studente iznosi od 250 do 650 kn, ovisno o prihodu po članu kućanstva. Pravo na financijsku potporu neovisno o prihodu po članu kućanstva imaju učenici srednjih škola i studenti s invaliditetom, sva djeca bez roditeljske skrbi, djeca poginulih hrvatskih branitelja, djeca dragovoljaca Domovinskog rata i poginulih dragovoljaca Domovinskog rata, djeca samohranih roditelja te učenici i studenti upisani u srednje škole i studije s popisa deficitarnih studija sukladno listi deficitarnih zanimanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za područje Krapinsko-zagorske županije za određenu godinu. Iznos takve potpore iznosi 250 kuna, osim ako im (studentima) kriterij dohotka po članu kućanstva nije povoljniji.

 Učenički domovi


Također, Grad Pregrada sufinancira troškove smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima u iznosu od 200 kn te se za takvu vrstu potpore prijavilo četvero učenika. U 2019. godini za stipendiranje izdvojeno 193.600,00 kuna, dok je ove godine za stipendije u proračunu osigurano 265.000,00 kuna, a isti iznos osiguran je i u 2021. godini. Čestitamo svim učenicima/ama i studentima/cama koji su ostvarili pravo na top stipendiju i financijsku potporu te im želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju – istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj. (zl)

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Zbog vjetra, na dionici Jadranske magistrale Karlobag-Sveta Marija Magdalena (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Zbog olujnih udara vjetra na dionici autoceste A6 Rijeka-Za...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program