Prethodni članak
Sljedeći članak

Možete dobiti novce za kupnju stoke, nove i rabljene mehanizacije, kokoši, purana i pčela

Ukupno je za poljoprivredne potpore osigurano 108.000 kuna, a maksimalni iznos koji se možete dobiti je 10.000 kuna


Baviti se poljoprivredom danas je izazovno i svaka pomoć dobro dođe. Grad Pregrada i ove je godine objavio javni poziv na koji se mogu javiti poljoprivrednici za dobivanje bespovratnih sredstava. Ukupno je u proračunu za poljoprivredne potpore osigurano 108.000 kuna.

Niz mjera
Potpore se dodjeljuju za podizanje višegodišnjih nasada, razvoj pčelarstva i subvencioniranje nabave sadnica za podizanje višegodišnjih nasada medonosnog bilja, kupnju nove i rabljene poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme za pripremu i preradu poljoprivrednih proizvoda, za razvoj stočarstva i subvencioniranje umjetnog osjemenjivanja krava plotkinja i krmača/nazimica, nabave rasplodnog stada u govedarstvu, svinjogojstvu te ovčarstvu i kozarstvu, razvoj peradarstva i subvencioniranje nabave kokoši nesilica i purana te promotivne aktivnosti u korist poljoprivrednih proizvoda. Korisnici sredstava su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva, koja imaju proizvodne kapacitete na području Grada Pregrade i bez nepodmirenih obveza prema Gradu. Potporu može koristiti samo jedan član poljoprivrednog gospodarstva, a visina potpore koja se može dodijeliti po korisniku, po svim mjerama, najviše iznosi do 10.000 kuna godišnje.

Mjere se nadopunjuju
Za podizanje višegodišnjih nasada predviđeno 10.000 kuna, za razvoj pčelarstva također ukupno 10.000 kuna, za kupnju poljoprivredne opreme 15.000,00 kuna. Za subvencioniranje umjetnog osjemenjivanje krava plotkinja i krmača/nazimica 20.000,00 kuna, a zasubvencioniranje nabave rasplodnog stada u govedarstvu,svinjogojstvu, ovčarstvu i kozarstvu 25.000 kuna, a za promotivne aktivnosti ukupno 13.000 kuna.

Gradonačelnik Marko Vešligaj rekao je da kontinuirano dodjeljuje potpore pregradskim poljoprivrednicima, a svake godine ti se programi nadopunjuju te se prati za koju je mjeru poveći interes. Vjeruje da će i ove godine biti povećani interes poljoprivrednika s obzirom na niz dobrih mjera. Dodao je kako Grad Pregrada nastoji poticati i razvijati poljoprivredu na svom području, a posebno im je drago kada vide da se poljoprivredom bave mladi ljudi. Više informacija o mjerama i uvjetima možete pronaći na stranicama grada Pregrade .

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, dok su duža čekanja zabilježena na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku, a Republikom Slovenijom na izlasku. Na auto...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program