Prethodni članak
Sljedeći članak

[DODIJELJENE ZLATNE KUNE] AquafilCRO, Prostoria i Rusan – Mikron najuspješniji u velikom, srednjem i malom poduzetništvu

Priznanja je dodijelila Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina


Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Krapina održala je danas u Oroslavju svoju svečanu sjednicu na kojoj su dodijeljene plakete Zlatna kuna 2019. najuspješnijim tvrtkama u 2018. godini.

Zlatnu kunu za najuspješnije veliko trgovačko društvo dobila je tvrtka AquafilCRO iz Oroslavja, koja se bavi preradom sirovine za tekstilnu industriju. – Svako priznanje je dokaz da je poduzeće išlo u pravom smjeru i da je to smjer u kojem treba nastaviti – rekao je direktor poduzeća i član uprave Saša Muminović, istaknuvši kako je postrojenje u Oroslavju dio talijanske grupacije, koje u Hrvatskoj posluje već 18 godina. Trenutno zapošljavaju 260 radnika, godišnje ostvaruju 350 milijuna kuna prometa te oko 7 milijuna kuna dobiti.

Tvrtka Prostoria iz Svetog Križa Začretja primila je Zlatnu kunu za najuspješnije srednje trgovačko društvo. Prostoria se bavi proizvodnjom dizajnerskog namještaja kojega izvoze u 60 zemalja svijeta. – Izvozimo pod vlastitim imenom, identitetom i dizajnom i ponosni smo na to. Ovo priznanje je priznanje našim djelatnicima i njihovom timskom radu – rekao je osnivač i direktor firme Tomislav Knezović te je istaknuo kako trenutno nemaju problema s radnom snagom, a preko 95 posto djelatnika je iz Krapinsko – zagorske županije.

Rusan - Mikron d.o.o. iz Marije Bistrice tvrtka je dobitnica Zlatne kune za najuspješnije malo trgovačko društvo. Trenutno zapošljavaju 39 radnika, a prisutan je stalni trend rasta proizvodnje i broja zaposlenih, kao i proširenje proizvodnje. – Ovo priznanje dokaz je da smo postigli nešto i da i dalje dobro radimo. Proširujemo kapacitete i radimo na poboljšanju radnih uvjeta i svega ostaloga u našoj proizvodnji – rekao je prilikom preuzimanja priznanja vlasnik tvrtke Željko Rusan.

Dodijeljena su i priznanja za obljetnice trgovačkih društava. Tako su priznanje primili Zagorka d.o.o. iz Bedekovčine za 130 godina poslovanja, Kotka d.d. iz Krapine i Regeneracija iz Zaboka za 65 godina poslovanja te Pekom d.o.o. iz Krapine za 60 godina poslovanja.

Dobitnicima priznanja, kao i svim gospodarstvenicima, obrtnicima i poduzetnicima na uspješnoj 2018. godini čestitao je župan Željko Kolar. – U 2018. imali smo najveći ukupan prihod, dobit i pokrivenost uvoza izvozom, a ove godine očekujemo još bolji rezultat. Dobitnici Zlatne kune su firme koje su se pokazale uspješnima i na europskom i svjetskom tržištu i samo brendiranje tih firmi doprinosi kompletnom imidžu Krapinsko – zagorske županije – rekao je župan. Komentirao je i nedostatak radne snage te je istaknuo kako je Županija proglasila desetak zanimanja deficitarnima te oni koji su upisali te škole imaju stipendije kroz čitavo školovanje. – Dali smo jasnu poruku da cijenimo obrtnička zanimanja i da osiguravamo za njih posao na području naše županije, a zajedno s Obrtničkom komorom i Zavodom za zapošljavanje obišli smo sve osnovne škole u županiji i obavili prezentaciju tih deficitarnih zanimanja djeci i njihovim roditeljima – rekao je još župan.

Predsjednik Županijske komore Krapina Josip Grilec istaknuo je kako je upravo 2018. godina bila najbolja do sada, no kako vjeruje da će 2019. godina biti i bolja. – Nedostatak radne snage problem je u cijeloj Hrvatskoj, no naš rast možda će djelomično biti ograničen s nedostatkom radne snage, ako se ne bude uložilo dovoljno u automatizaciju – rekao je Grilec te napomenuo da su prosječne plaće u našoj županiji unazad par godina bitno povećane.

Svečanosti je prisustvovao i Marko Jurčić, savjetnik predsjednika Hrvatske gospodarske komore, koji je rekao kako je važnost ove nagrade u tome što naglašava one tvrtke i dijelove gospodarstva koji trebaju više medijskog prostora. – Kod nas se najviše naglašavaju oni sektori koji možda ne doprinose toliko puno rastu, koji su često okrenuti domaćem tržištu ili su tradicionalne industrije koje ne daju dodatnu vrijednost, a ove nagrade naglašavaju tvrtke koje zapošljavaju, proizvode i izvoze, u županiji kao što je Krapinsko – zagorska, koja nije toliko razvikana, a pokazuje ono što našem gospodarstvu treba, izvoz, proizvodnja i otvaranje radnih mjesta. Cilj je podići tvrtke na višu razinu, dati im tehnološki razvoj, znanje, edukaciju kako bi u konačnici dali ljudima veću plaću – zaključio je Jurčić.

Svečanosti su prisustvovali i potpredsjednik Županijske komore Dragutin Ulama, zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek te čelnici zagorskih gradova i općina.

Još članaka iz "Oroslavje"

Facebook

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine. Uz povoljne vremen...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program