Prethodni članak
Sljedeći članak

Susret u Maču pokazati će kakav ćemo Zagorec gledati ove sezone

Iza krapinskog Zagorca je nekoliko tjedana pripreme...


Iza krapinskog Zagorca je nekoliko tjedana priprema, iako se čini da je zakasnio barem tjedan dana što nadam se neće imati posljedice u prvenstvu, i nekakvi rezultati se već nagovještavaju.

Opći je dojam da su treninzi na visokoj razini, pogotovu kondicijski koje vodi svjetski priznati stručnjak Zvonko Komes, ali i tehničko – taktički koje vodi glavni trener Sven Raić uz pomoćnika Tomislava Barišića. Čini nam se u ovom trenutku da su jedino treninzi golmana u nekakvom da tako kažem minusu – ne kažem da se loše radi ali gledajući sve one treninge pod palicom Tomislava Pelina ovo mi se nekako čini kao „dječja igra“.

Roster igrača zasigurno nije konačan jer na treninzima ih ima oko tridesetak i na njima je da se izbore u onaj roster koji će ući u prvenstvu. Od poznatih lica iz prošle sezone tu su – kapetan Smrekar, Majcenić, Landripet, Vučemilović – Vranjić, Strabić, Bruči, Vinceljak i Bračević ( činili okosnicu prošlogodišnjeg sastava ) zatim oporavljenici Kožić, Turniški i Kolar te juniori Topolovec, Brčić i Stiperski.  Ostatak rostera čine: golman Vincelj, igrači Brkić, Matković, Tepšić, Houdek, Vujičić, Šurmin, Kovačić, Vinski, Galić, Vincetić, Karlović, Zavalić, Kulenović, Ljubić, Prpić, Krizmanić i Cigula, te nedavno pristigli Cetina.

Ekipa Zagorca do ovog trenutka odigrala je tri pripremna susreta i sva tri uvjerljivo izgubila postigavši samo dva pogotka a primivši ukupno 12 uz napomenu da su golmani bili na visini zadatka i nisu „kumovali“ zgodicima a iz toga proizlazi da je pred stručnim stožerom Zagorca pogotovu trenerom Raićem izuzetno težak zadatak da u nepunih dvadesetak dana posloži svoju ekipu od obrane do napada, kako i zahtijeva izuzetno teška koju Zagorec otvara na svom terenu 20. kolovoza u 17,30 sati derbi susretom protiv Dugog Sela.

Tri poraza Zagorec je upisao protiv Bjelovara (0-2) na svom terenu te na gostovanjima protiv prvoligaške Gorice ( 2-5) i Dinama II ( 0-5 ).  Gledajući samo jedan ( Gorica preko TV-a ) susret a znajući što se događalo na ostalim susretima ( pričaju ljudi, op.a. ) u oči upada činjenica da Zagorec dobro odigra prvo poluvrijeme dok u drugom poluvremenu potpuno padne, obično ide promjena kompletnog sastava , i primi veliku većinu pogodaka ( čak 9 od 12, op.a. ). Nekoga izdvajati  u ovim utakmicama nije baš poželjno i dobro  jer predstoji još utakmica ali ću ja ipak naglasiti da Petar Bračević pokazuje da je u prošloj sezoni ipak bio malo zapostavljen te da će ove sezone ( ako se ne dogodi prošlogodišnja sezona, op.a. ) biti istinsko pojačanje u napadu Zagorca. Bračević i Majcenić ( penal koji je izborio Bračević, op.a. ) bili su jedini strijelci Zagorca u  ove tri pripremne utakmice.

U četvrtak, 4. kolovoza u 18 sati, Zagorec igra prijateljsku utakmicu protiv gaja u Maču i to je utakmica u kojoj bi Zagorec trebao pokazati  svoje pravo lice odnosno lice koje bi htjeli gledati u novom prvenstvu. Nakon toga uslijediti će, 10. kolovoza, utakmica u Krapini protiv reprezentacije Kine U-21 da bi generalka bila 13. kolovoza  u Zlataru prilikom koje će Zagorec uveličati 100 godina postojanja Oštrca.

Još članaka iz "Nogomet"

Facebook