Prethodni članak
Sljedeći članak

19. Smotra dramskih družina Krapinsko-zagorske županije

19. Smotra dramskih družina Krapinsko-zagorske županije za 2014. godinu održana je u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije.


19. Smotra dramskih družina Krapinsko-zagorske županije za 2014. godinu održana je u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije. Održala se u Termama Tuhelj 12. i 13. travnja, a domačin je bio KUD "Naša Lipa" Tuhelj.

Za smotru se prijavilo 9 družina, od kojih se njih 6 odazvalo i to:

1. KUD "Naša Lipa" Tuhelj,
2. ADK Sv. Križ Začretje,
3. KUD "Kaj" Grdenci,
4. AKUD "Žensko kazalište" Jesenje Gornje,
5. KUD Pregrada i
6. Kazalište "Osmijeh" Sv. Juraj Jurjevec.

Selektor Hrvatskog sabora kulture bio je gosp. prof. Joško Ševo.

U odličnoj organizaciji domačina pokazalo se da organizacija kulturnih priredaba u ugostiteljsko-turističkim mjestima i objektima je pun pogodatk za sve.

Smotra se održala u dva dana i pokazala da se velik dio naših građana bavi kulturom duha, da Zagorcima gluma nije "strana". Veseli, da su tekstove za prikaze pisali sami amateri i njihovi suradnici.

Nakon održanih svih šest prikaza, selektor gospodin Ševo našao se u dosta "nebranom grožđu", jer je sa svim učesnicima na kraju održao "okrugli stol" kojeg je počeo konstatacijom da se u atletici vrlo lako proglase pobjednici, jer jedni najviše skaču, drugi najdalje bacaju, treći najbrže trče, ali u dramskoj umjetnosti proglašavati najbolje nije lako.

"Toliko sam vidio odličnih glumaca-amatera, čuo tekstove pisaca-amatera, te uočio odlične režije, pa nikako nije lako odlučiti se za najbolje, koji će zastupati Županiju na Republičkoj smotri."


Nakon toga se ipak morao odlučiti koji su amateri najbolji prema njegovom poimanju kao profesora dramske umjetnosti. Pa su uz gromoglasno aplaudiranje učesnika i promatrača proglašeni slijedeći pobjednici:

1. Nagrada za najbolju predstavu:
KUD "Naša Lipa" Tuhelj - Tko pjeva zlo ne misli

2. Nagrada za najbolju režiju:
AKUD "Žensko kazalište" Gornje Jesenje - Više sreće drugi put

3. Najbolji tekst:
AKUD "Žensko kazalište" Gornje Jesenje - Štefica Fanjek - Više sreće drugi put

4. Najbolja glavna ženska uloga:
KUD "Naša Lipa" Tuhelj - Sandra Pukljak

5.a) Sporedna ženska uloga:
KUD "Naša Lipa" Tuhelj - Andreja Antolić

5.b) Sporedna ženska uloga:
AKUD "Žensko kazalište" Gornje Jesenje - Gordana Maligec

6.a) Najbolja glavna muška uloga:
KUD "Naša Lipa" Tuhelj - Tomislav Gmajnički

6.b) Najbolja glavna muška uloga:
KUD Pregrada - Ivan Pogačić

7. Sporedna muška uloga:
KUD "Naša Lipa" Tuhelj - Zlatko Ilijaš

(U kategoriji "sporedne ženske uloge" i "glavne muške uloge" selektor smotre je dodjelio po dvije nagrade u istoj kategoriji).

Još članaka iz "Noćna patrola"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog i na lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na dionicama Jadranske magis...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program