Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Mihovljan pozvala svoje mještane da izaberu ime za novi vrtić

Ime vrtića je svojevrsni brand vrtića i čitave općine koji može pripomoći široj prepoznatljivosti ustanove zbog čega je važno odabrati ono najbolje, pozvao je načelnik Zlatko Bartolić


Općina Mihovljan pozvala je mještane da dostave svoje prijedloge za naziv novog dječjeg vrtića koji je u postupku izgradnje. - Ime vrtića je svojevrsni brand vrtića i čitave općine koji može pripomoći široj prepoznatljivosti ustanove zbog čega je važno odabrati ono najbolje. Ime bi trebalo biti pamtljivo, zvučno, maštovito, prikladno naraštaju koji će najviše koristiti taj vrtić, a to su, naravno, djeca, te na neki način, iako to nije nužno, povezano s našim podnebljem - pozvao je načelnik Zlatko Bartolić.

Anketno glasanje
Svoje prijedloge možete dostaviti putem obrasca na e-mail [email protected], do petka 27. 01. 2021. godine. Prijedloge mogu dostavljati samo stanovnici Općine Mihovljan. O nazivu dječjeg vrtića odlučuje se putem anketnog glasanja na web stranici Općine Mihovljan. Nadam se da ćete svojim doprinosom obogatiti viziju i želju da našem vrtiću odaberemo najbolje i najprikladnije ime te se najiskrenije veselim svakom prijedlogu kojeg pošaljete – istaknuo je Bartolić. Vrtić se gradi na lokaciji pokraj OŠ Mihovljan, moći će primiti 60-ero djece u 4 odgojne skupine. Vrijednost radova iznosi 8.504.124,80 kuna s uključenim PDV-om.

'Radovi napreduju i brže nego što je predviđeno'
Izgradnja dječjeg vrtića u Mihovljanu sufinancirana je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u sklopu Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020, Podmjera 7.4. Iznos potpore prema potpisanom ugovoru sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iznosi 7.440.000,00 kuna, dok preostali iznos Općina osigurati kroz kreditno zaduživanje. Radove izvodi tvrtka Mepro d.o.o. iz Varaždina, a rok za izgradnju je 12 mjeseci. Ugovor za izgradnju potpisan je u svibnju 2020. – Radovi napreduju jako dobro, brže nego što je predviđeno rokovima. Zadovoljni smo. Postavljena je sva instalacija, podno grijanje, a sad bi se trebalo krenuti s gletanjem i drugim unutarnjim radovima, ali i radovima na vanjskom uređenju – rekao je načelnik. Ovo je najveći projekt u povijesti općine Mihovljan.

 

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook