Prethodni članak
Sljedeći članak

Paket pun domaće šunke, špeka i kobasica zagubio se u Berlinu?

Prvi veljače je pošiljka zaprimljena u Mihovljanu, 2. veljače je otpremljena u inozemstvo, 3. je prispjela u inozemstvo, a 4 . veljače je pisalo 'dostava na adresu je u tijeku – ispričala je Ivana što zna o zadnjem tragu paketa


Gdje je nestao paket pun domaćih zagorskih suhomesnatih proizvoda koji je iz Zagorja otputovao za Berlin. Pitaju se to Dragica Tušek i snaha Ivana iz Kuzminca koje su taj paket poslale teti za 55. godišnjicu braka. Paket do adrese tete Katice u Berlinu nije stigao. Tako im je javila teta koja je taj paket i očekivala.

Pratila ga preko mobitela
- Ja sam paket donijela na poštu u Mihovljan 1. veljače. Još sam pitala poštaricu, s obzirom da je korona, da li se mogu slati takvi paketi. Rečeno mi je da se mogu. Paket sam platila 150 kuna i pratila sam ga preko moba. Putovao je avionom. 1. veljače je pošiljka zaprimljena u Mihovljanu, 2. veljače je otpremljena u inozemstvo, 3. je prispjela u inozemstvo, a 4 . veljače je pisalo 'dostava na adresu je u tijeku – ispričala je Ivana što zna o zadnjem tragu paketa.

- Da se ne smije poslati preko granice, valjda bi ga vratili natrag i obavijestili, a ne bi ga poslali za Berlin - dodala je.

Paket vraćen za Hrvatsku?
Putovao je avionom 4 dana do Berlina – dodala je. Tu nastaje problem jer teta paket nije dobila. -Teta je zvala svoju poštu gdje joj je rečeno da je paket vraćen isti dan za Hrvatsku, jer ga nitko nije htio primiti, što kaže teta, nije istina. - Naša pošta kaže da vidi po stanju da je paket gore. Njihova da je vraćen za Hrvatsku. I da bi svaki čas trebao doći. To bi značilo da putuje već više od dva tjedna. Sada nema ni penez ni paketa. To zna gdje je to završilo? Već se i pokvarilo ako je negdje po skladištima ili većoj temperaturi - ogorčena je Ivana, koja napominje da ne krivu našu poštu, posebno ne u Mihovljanu koji su uredno isporučili paket dalje. – Nikoga ja ne optužujem, samo želim znati gdje je završio paket. Meni je usluga uredno naplaćena, ali nije izvršena – napominje.

Šunka, špek, sve domaće
A u paketu koji je težio više od 8 kilograma su bile šunke, špek, kobasi, tlačenica (prezvuršt), čvarci, orasi. Sve domaće i vakumirano. Ivani je žao što paket nije stigao da tete u Berlinu. Bio je to poklon za godišnjicu braka od dvije sestre blizanke koje su se složile i zajednički sudjelovale u poklonu.

Pakete više neće slati
- Teta ima 76 godina, već 12 godina bolesnog muža na krevetu. Korona je, tko zna da li ćemo se ikad više vidjeti. Htjeli smo je bar malo razveseliti … Onda se ovako nešto dogodi – kaže Ivana pokušavaju sakriti suze. Dodaje da su do sad uredno stizali paketi i pisma koje su razmjenjivali. Nakon ovog gorkog iskustva pakete više neće slati i tražit će odštetu. A, Ivanine djevojčice, kada vide avion u zraku, kažu da to sigurno putuje tetin paket iz Berlina.

Upit smo poslali i Hrvatskoj pošti koje je obećala istražiti što se dogodilo s paketom i povratno nam javiti.

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook