Prethodni članak
Sljedeći članak

'Mihowine fest' i ove godine oduševio tijekom tri dana događanja


Udruga mladih 'Mladi za Mihovljan' organizirala je, po drugi puta, manifestaciju 'Mihowine fest', koja je održana od 8 do 10. lipnja. Na manifestaciji su svoja vina predstavili OPG Kunštek, OPG Grozaj te više vinara koji su udruženi u Udrugu vinogradara i podrumara Lucen Mihovljan.

Na samo Tijelovo nakon svete mise, Udruga je mještane počastila kobasicama, a udruga vinogradara i podrumara svojim vinima. Iako je program bio zamišljen kao dnevni, potrajao je do kasno navečer, a svi su se dobro zabavljali uz domaći tamburaški sastav Bajka, baš kao i u petak i subotu, kada su svirali FUN'UP band, odnosno Grupa Domino.

 - Kako smo vjerojatno mnogima prošle godine ostali u dobrom sjećanju, ove godine je posjećenost bila iznad očekivanja – kaže Damir Ceboci, predsjednik Udruge mladih MZM, koja je osnovana lani, a do sada broji 83 člana od 16 do 35 godina.

- Za jedno malo mjesto kao što je općina Mihovljan koji prema novom popisu stanovništva broji 1.792 stanovnika s pretežito staračkim stanovništvom smatramo da je veliki uspjeh okupiti mlade oko jedne udruge. Planirano područje djelovanja nam je cijela Krapinsko – zagorska županija pa nam se mogu priključiti i članovi iz svih općina i gradova pa preko naše udruge realizirati svoje želje i programe – kaže Ceboci, dodavši kako se ideja osnivanja udruge mladih rodila još prije deset godina, no iz raznih se razloga nije realizirala, sve do sada.

– Udrugu zamišljam kao nositelja društvenog, kulturnog i zabavnog života mjesta. Sve ono što nam već duže vrijeme nedostaje u mjestu. Mihovljan, pa i mladi u Mihovljanu „spavaju“ zimski san koji predugo traje. Probudimo se mi, pa će se probuditi i Mihovljan. Jer Mihovljan smo mi – dodaje.

Smatra kako su napravili velik posao, trudeći se svojim projektima oživiti društveni život u mjestu kroz razna druženja. Tako je od početka djelovanja Udruga organizirala sadnju 12 japanskih trešanja u krugu dječjeg igrališta u Mihovljanu kako bi dali svoj doprinos za ljepši izgled i uređenje mjesta.

Prihvatili su se i organizacije Dana općine i župe Mihovljan u trajanju od 29.9. do 02.10.2022. godine te su organizirali i prvu Mihovljansku kestenijadu, uz promicanje zdravog načina života, jer su dva vikenda odvojili na šetnju šumama i sakupljanje kestena, a u sve su to uključili i vrtićku djecu kroz brojne aktivnosti primjerene njihovom uzrastu. Organizirali su i humanitarni pub kviz i turnir u belotu za Davida, u veljači ove godine te su sva prikupljena sredstva donirali obitelji teško bolesnog Davida.

 

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook