Prethodni članak
Sljedeći članak

Od škole se oprostili bistrički osmaši, nagrađeni najbolji učenici


Prošlog je četvrtka u Dvorani Božjeg milosrđa u Svetištu MBB održana završna priredba učenika osmih razreda nedavno završene školske godine u OŠ Marija Bistrica. Uz vodstvo svojih razrednica sad već bivši osmaši pripremili su program, koji se sastojao od oproštajnog sastavka i video materijala koji je zaokružio jednu veliku i važnu cjelinu u njihovom odrastanju, podsjetivši ih na 8 nezaboravnih godina osnovne škole.

Ovoj svečanosti nazočili su načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici Damir Galoić i ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić, koji je vodio program. Ova je prilika iskorištena i za podjelu nagrada najuspješnijim učenicima, koji su u raznim područjima ostvarivali sjajne rezultate i doprinijeli ugledu škole. Također Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici nastavio je tradiciju darivanja učenika koji su svih osam razreda završili s odličnim uspjehom, kao i učenika generacije.

Nagrade za odličan uspjeh u svim razredima tijekom osmogodišnjeg školovanja dobili su: Leona Habazin, Lorena Majcen i Alen Miketić (8. a), Ana Julija Bertić, Ana Uroić i Adrijana Gereci (8. b), Tomislav Joć, Lovro Klancir i Ema Šagud (8.c). Nagrade učenicima je podijelio ravnatelj Dominik Karajić. Posebne nagrade škole za promicanje ugleda škole u pojedinom području dobili su: Fran Klemar za posebna postignuća u kulturno-umjetničkom području i području informatike, te Leona Habazin i  Ana Julija Bertić za posebna postignuća iz jezičnog područja.

Najviše nagrade škole, kao učenici generacije dobili su Tomislav Joć i Lovro Klancir. Tomislav je nagradu dobio za posebna postignućima na natjecanjima u znanju iz Geografije, Matematike, Fizike, Povijesti, Hrvatskog i Engleskog jezika. Zabilježio je 11 sudjelovanja na županijskim natjecanjima u znanju, osvojivši tri prva mjesta, te dva sudjelovanja na državnom natjecanju iz Geografije. Osim postignuća u redovitoj školi, ima izuzetna postignuća u Glazbenoj školi pri OŠ Marija Bistrica, osvojivši brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Lovro Klancir je nagradu dobio za posebna postignuća na natjecanjima u znanju iz Geografije, Matematike i Tehničke kulture. Odradio je 8 sudjelovanja na županijskim natjecanjima, osvojivši dva prva mjesta, te dva sudjelovanja na državnim natjecanjima, iz Geografije i Tehničke kulture. Lovro je sudjelovao na tri ''Mathfesta'', ''Novigradskom proljeću'', te je ukupno 11 puta nagrađen na međunarodnim natjecanjima ''Genius logicus'', ''Matematički klokan'' i ''Dabar''.

Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički čestitao je svim učenicima na završenoj osnovnoj školi, poželjevši im puno uspjeha u daljnjem školovanju, kao i da nakon završetka istoga ostanu živjeti u Mariji Bistrici. Spomenimo da su razrednice bistričke generacije na odlasku bile Maja Koprivnjak (Tehnička kultura) 8. a, Martina Borović (Engleski jezik) 8. b i Vesna Jutriša Petrinec (Povijest) 8. c.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook