Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec Joža preuzeo vodstvo u 'Večeri za 5'. Gledatelje oduševio više nego goste


Foto: RTL

Vozač kamiona Josip Grgić iz Zlatar Bistrice ugostio je protukandidate drugog dana ovotjedne 'Večere za 5' u kojoj kuhaju Zagorci. Za svoju večeru dobio je 36 bodova te tako preoteo Lani iz Mihovljana prvo mjesto! Marija i Davor dali su mu deset bodova, a Lana i Petra zadržale su se na osmicama.

"Meso u glavnom jelu je bilo presuho, krumpir nije bio začinjen", otkrila je Lana. Petra je, pak, objasnila da joj se nisu svidjeli ni tijesto ni meso u glavnom jelu.

Pripravu večere započeo je Josip desertom od sira i vrhnja. 'Nešto fino za kraj' zapravo su skrivali tradicionalne zagorske loparke. "Možda nešto domaće zagorsko", pretpostavila je Marija o desertu, dok su Petar i Davor posumnjali na zagorske štrukle. Ekipa se složila oko ljubavi prema domaćoj, tradicionalnoj hrani, a upravo takvu im je domaćin odlučio spraviti i za glavno jelo. 'Slasno pečenje' svidjelo se ekipi po nazivu. "To zvuči kao pečeni odojak", ponadala se Petra. "Zvuči obećavajuće", dodala je djevojka. 'Zagorski mix' bilo je posljednje čega se Josip prihvatio, domaći suhomesnati proizvodi čekali su ekipu kao prvo jelo dana. Poslužio je i pogačice te domaći kruh i namaz od čvaraka. U kuhinji mu se nakratko pridružila i kći Marina, a potom se Josip okrenuo pripremi za doček gostiju.

Domaćin je ekipu dočekao uz prigodne aperitive, a društvo mu je pravila i njegova Marina. "Drago mi je što sam upoznala njegovu kćer, povezani su i drago mi je što smo se upoznali", ispričala je Lana. Nakon dočeka, Josip je predstavio orahovicu i drenovinu. "Drenovina je bila dobra", pohvalio je aperitiv Davor.

Uslijedio je potom 'Zagorski mix'. "Predjelo je bilo lijepo složeno", komentirala je Lana. "Sviđa mi se to da čovjek može uzeti što želi", dodao je Davor. "Kobasice su malo ljuće, više paprike", komentirala je predjelo Marija. I ona i ostatak ekipe dobro su reagirali na predjelo. Nakon divnih domaćih proizvoda, uslijedilo je glavno jelo.

'Slasno pečenje' sačinjavalo je svinjetinu i krumpire iz Josipove domaće peći. "Okus je bio jako dobar, ni preslano, meso dobro pečeno, krumpir također. Bilo je jako dobro", otkrila je Marija. "Meso nije bilo slano i bilo je presuho", dodala je, pak, Lana. Za kraj - ekipi je stigao desert 'Nešto fino za kraj'. "To nije zlevanka, to nije ni blizu", komentirala je Petra izgled deserta. "Sam desert je bio dobar, ukusan, bilo je starinski. Možda je kora bila previše pečena", dodala je Marija. "Presuho i prezapečeno", zaključila je sve Lana.

Nakon što je ekipa blagovala, Josip je udijelio prigodne poklone, a potom su uslijedili i tamburaši. Ekipa je domaćinu pomalo zamjerila njegovo raspoloženje, no nije to presudilo u ocjenjivanju!

Iako ekipa smatra da je bio pretih, jedan dio gledatelja se s tim ne slaže. Dapače, Josip ih je oduševio.

'Gospodin Josip stariji je čovjek, nije ništa neobično da je tih, a večera je odlična', 'Bravo domaćine', pisali su neki na društvenim mrežama.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook