Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO IZ PIVOVARE: Proizvodi se pivo nazvano 'Yugo 45' i to ne u Europi


Foto: Screenshoot Facebook


Opće je poznato da je Yugo 45, legendarni i opjevani jugoslavenski automobil, koji je proizveden u desetak različitih varijanti u gotovo 800 tisuća primjeraka, u Sjedinjenim američkim državama dugi niz godina bio predmet šala i pošalica kao jedan od najlošijih automobila ikad proizvedenih.

U doba svoje 'najveće slave', Yugo 45 u Americi se prodavao za 3.999 dolara, a poznata je i priča o trgovcu skupih vozila koji je svojim kupcima, uz kupljeno vozilo, besplatno poklanjao i Yugo 45.

No, posljednjih godina taj nekad jedan od najjeftinijih i najomraženijih automobila koji su ikad vozili Amerikom, počeo je polako postajati kolekcionarski automobil. Kako je to prije nekoliko godina pojasnila jedna čitateljica The New York Timesa, sve je više ljudi kojima se Yugo sviđa zbog njegove opskurnosti. Kako je rekla, neki od razloga zašto su ga neki vlasnici zavoljeli je što se može popraviti 'nožem za maslac i gumicom', a to je dobro, jer Yugo treba 'redovitu mehaničku pažnju'. Uz to, neki smatraju kako automobil nije zaslužio šale i kritike te da ipak nije bio tako loš.

No, auto na stranu, njegovo ime i imidž odlučila je iskoristiti jedna mala craft pivovara u Americi, točnije iz države Ohio, koja proizvodi 'Europsko lager pivo Yugo 45'.

Upravo su ovih dana na svojoj Facebook i Instagram stranici objavili video iz punionice limenki, uz kojeg poručuju svojim kupcima da se proizvodnja zahuktava i da pivo uskoro stiže u maloprodaju.

Kako bi doznao nešto više detalja, portal Zagorje.com je poslao upit pivovari - 'Schnitz Ale Brewery' - no do zaključenja ovog teksta odgovor nije stigao.

A tko zna, možda su, kad smo spomenuli da smo medij iz Hrvatske, koja je nekad bila sastavni dio Jugoslavije, a koja je proizvodila Yugo 45, pomislili da bi zbog nas mogli možda imati problema zbog 'autorskih prava' i/ili korištenja imena i fotografije legendarnog "Jugića".

U svakom slučaju, video možete pogledati na linku OVDJE.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook