Prethodni članak
Sljedeći članak

Uzbuna u Ujedinjenom Kraljevstvu: Kraljica Elizabeta pod nadzorom liječnika, hitno stižu članovi obitelji, među njima i Harry i Meghan

BBC prenosi da će i princ Harry i Meghan Markle također otputovati u Škotsk


Kraljica Elizabeta pod liječničkim je nadzorom u dvorcu Balmoral, i to nakon što su se liječnici zabrinuli za njezino zdravlje nakon pregleda, priopćila je Buckinghamska palača.

Nakon daljnje procjene kraljičini liječnici zabrinuti su za zdravlje Njezina Veličanstva i preporučili su da ostane pod liječničkim nadzorom. Kraljica ostaje na udobnom u Balmoralu", rekli su u priopćenju i dodali kako je o svemu obaviještena i njezina uža obitelj.

Potvrđena je i vijest da su se u Balmoral odmah otputili princ Charles i njegova supruga Camilla Parker Bowles, kao i princ William. Williamova supruga Kate Middleton ostala je u Windsoru dok su princ George, princeza Charlotte i princ Louis prvi dan u novoj školi, priopćila je Kensingtonska palača. U Balmoral su helikopterom stigli princ Andrew i princeza Anne.

BBC prenosi da će i princ Harry i Meghan Markle također otputovati u Škotsku kako bi bili uz kraljicu, što je potvrdio glasnogovornik para. Oni su trenutačno u Njemačkoj iz koje će ravno krenuti prema Balmoralu.

96-godišnja kraljica u Balmoralu je ovih dana primila i britansku premijerku Elizabeth Truss i time još jednom ispisala povijest svoje zemlje. Bila je to povijesna audijencija jer je 96-godišnja kraljica tu dužnost prvi put odradila izvan Buckinghamske palače, nakon što se suočila s problemima s kretanjem. To su ujedno i njezine prve fotografije objavljene nakon što je 21. srpnja otputovala na svoj ljetni odmor.

Nakon vijesti o liječničkom nadzoru premijerka je rekla kako je cijela zemlja duboko zabrinuta ovom viješću.

Ispred ograde ulaza u dvorac u Balmoralu okupili su se brojni novinari i fotoreporteri, a osim njih počeli su pristizati i tamošnji građani koji će na ovaj način pokušati dati podršku kraljici i kraljevskoj obitelji te pratiti situaciju iz prve ruke.

"Moje misli - i misli ljudi diljem našeg Ujedinjenog Kraljevstva - u ovom su trenutku s Njezinim Veličanstvom Kraljicom i njezinom obitelji", izjavila je za britanske medije, piše dnevnik.hr

Mnogi korisnici društvenih medija izrazili su podršku komentirajući kako se premijerka dobro predstavila i odala poštovanje kraljici, za čijeg se kraljevanja izmijenilo 15 premijera.

"Njezino Veličanstvo danas izgleda divno", Najveličanstvenija od svih članova kraljevske obitelji", "Obožavam je", "Njezino Veličanstvo prvi put nakon nekog vremena izgleda istinski sretno", "Želi li još netko otići do kraljice i snažno je zagrliti?" komentirali su njezini obožavatelji, no neki su izrazili zabrinutost zbog modrica na njezinoj ruci.

"Kraljica je primila zastupnicu Elizabeth Truss i zatražila od nje da formira novu administraciju. Gospođa Truss prihvatila je ponudu Njezina Veličanstva i poljubila ruke nakon njezina imenovanja za premijerku i prvog gospodara riznice", stoji u službenom priopćenju iz palače.

Kraljica obično provodi kolovoz i rujan u svom utočištu u Highlandsu, u kojem joj se u različitim fazama pridružuju ostali članovi obitelji.

 

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook