Prethodni članak
Sljedeći članak

Sljedećeg vikenda Zagorje će 'okupirati' popularni 'spačeki'

'2CV Raid Hrvatsko zagorje' odžat će se od 11 - 13. 06. 2021. u različitim dijelovima Krapinsko-zagorske županije


'2CV Raid Hrvatsko zagorje' odžat će se od 11 - 13. 06. 2021.  u različitim dijelovima Krapinsko-zagorske županije. Naime, radi se o avanturističko - turističkoj vožnji u Citroёnovim vozilima serije A, prvenstveno 2CV, popularnim 'Spačekima'. Cilj ove manifestacije je upoznavanje turističkih i gospodarskih potencijala Krapinsko -zagorske županije i obilježavanje 50 godina od Prvomajskog susreta 1971.godIine koji je organizirao tadašnji Citroèn AS klub Jugoslavije u Krapinskim Toplicama. Organizator manifestacije je Hrvatski 2CV Citroёn klub sa sjedištem u Samoboru koji je osnovan 1998. godine. Ove godine karavana šarenih 'Spačeka' prolazi kroz Klanjec, Kumrovec, Desinić ,Pregradu, Krapinske Toplice , Veliko Trgovišće. Ukupan broj prijavljenih vozila je 50 što je oko 90 osoba i osim iz svih krajeva Hrvatske dolaze iz susjednih zemalja (Slovenije, Madžarske, Srbije)

Organizatori stoga upoznaju sa samom manifestacijom kao i mjerama koje poduzimaju obzirom na pandemiju Covid -19. Pravila su sljedeća:Kroz pred prijave organizator unaprijed ima listu prijavljenih vozila i sudionika.Raid (ili reli) je ograničen na maksimalno 50 vozila što je cca 90 ljudi. Radi se o jednodnevnoj vožnji s točno određenim programom i unaprijed dogovorenim smještajima. Organizator na prijemnom štandu planira mjerenje temperature uz popis sudionika kao i osiguravanje zaštitnih maski svim sudionicima.Noćenje je organizirano po kamp sistemu, dakle spavanje u šatorima i vozilima. S domaćinima noćenja poduzimamo sve mjere koje su propisane (posluživanje hrane, razmak između ljudi i sl). Plan po danima je sljedeći: u petak 11. 06. Martinišće (program, noćenje), subota 12. 06. Martinišće-Klanjec-Kumrovec-Desinić (Veliki Tabor) – Pregrada - Krapinske Toplice - obilježavanje 50 god.- Martinišće (program, noćenje), nedjelja 13.06. Martinišće – Veliko Trgovišće (završetak).

'Kao ozbiljan organizator koji je 2019. godine organizirao 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru na kojem se okupilo 4.000 vozila (spačeka) i preko 12.000 sudionika iz 42 zemlje svijete koji je podržala Hrvatska Turistička zajednica uvrstivši ga u TOP 30 događaja u RH za 2019. godinu, garantiramo da ćemo poduzeti sve mjera kako bi se ove godine organizirao uspješni '2cv Raid Hrvatsko zagorje' s ciljem da tu tradiciju nastavimo svake druge godine kao otvorenje sezone okupljanja vozača spačeka u Hrvatskoj.Ovom tradicionalnom atraktivnom vožnjom starim spačekima kroz Krapinsko-zagorsku županiju na jedinstven način sudionike upoznajemo s neotkrivenim ljepotama ovog kraja, dok mještanima prikazujemo šarena vozila kroz priče vlasnika s raznih putovanja diljem svijeta. Ujedno Vas pozivamo na obilježavanje 50 godina od Prvomajskog susreta 1971.god koji je organizirao tadašnji AS (ami spaček) klub Jugoslavije u Krapinskim toplicama, a iako ih je pratilo kišovito vrijeme, na susret su došla 133 Citroёna. U subotu 12. 06. 2021. u popodnevnim satima u Krapinskim Toplicama ako ste zainteresirani za kratak intervju, fotografiranje i objavu obilježavanja godišnjice i ovog susreta kako bi našim gostima pokazali ljepote i posebnosti mjesta i općine kažu organizatori.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Šmrika vozi se naizmjence, jednim trakom. Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, a gužve su i na većini graničnih prijelaza pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strplj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program