Prethodni članak
Sljedeći članak

[NJIHOV JE DAN] Zvjezdana, Ruža, Viktor i Viktorija slave


Ime Zvjezdana je nastalo od imenice zvijezda, koja je pak simbol duha i svjetlosti. Zvijezde su nebeska tijela koja su ljude oduvijek fascinirala - ima ih bezbroj, a pogled na zvjezdano jedan je od ljepših pogleda. Zvijezde su tisućama godina ljudima služile kao vodiči pa ne čudi da su bile inspiracija i za ovo predivno ime. U Hrvatskoj danas živi više od 2000 Zvjezdana, a ime je najpopularnije bilo od 1956. do 1965. godine. Žene koje nose ovo ime su velikodušne, jedinstvene, entuzijastične, ali i zagonetne. Zvjezdane su i dojmljive, atraktivne i nepristrane, piše Zadovoljna.dnevnik.hr.

Značenje imena Zvjezdana objašnjava i numerologija prema kojoj se radi o rođenim vođama i osobama koje su samostalne, kreativne, ambiciozne i samosvjesne. Kada je u pitanju ljubav, ovo su osobe koje preuzimaju inicijativu. Zvjezdane su, tako kaže numerologija, uzbudljive partnerice koje su spremne iskusiti nove stvari, a isto očekuju i od svog partnera.

Viktor Ime latinskog porijekla izvedeno od riječi "victor" što znači- pobjednik. Varijante imena su: -italijanski: Viktorije, Vitore, Vitorino, Vitorio - engleski: Vik, Tori, Latoja -francuski: Viktor

Ime Ruža dolazi od imenice ruža. Ruža je nastalo od latinske riječi rosa što znači cvijet, ruža. Oblik ovog imena je Ružica i Ruška.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook