Prethodni članak
Sljedeći članak

[NJIHOV JE DAN] Saznajte skriveno značenje imena današnjih slavljenica!


Klara je žensko ime latinskog porijekla. Ime dolazi od latinsko-talijanskog imena Clara što znači svijetla, sjajna ili čuvena. Klara je lojalna, ambiciozna i atraktivna, kaže skriveno značenje imena.

Ime Jasna je domaćeg porijekla. Nastalo je od pridjeva jasna. Jasna je srdačna, nes-tašna i angažirana, kaže skriveno značenje imena.

Jasminka je žensko ime, a dolazi od imena Jasmina. Izvorno ime je nastalo od cvijeta jasmin. Muški oblik ovog imena je Jasmin. Jasminka je nježna, strastvena i maštovita, kaže skriveno značenje imena.

Suzana je jedan od oblika imena koji svoj nastanak duguje Židovima. Hebrejska shoshannah, na-vodno potječe od imenice shushan koja ima značenje dražestan bijeli ljiljan. U novijem hebrejskom ovo ime često znači i ruža. Ime Suzana po značenju ravnopravno stoji uz naša ženska cvjetna imena Ljilja i Ruža. Ime Suzana je vrlo staro nalazimo ga još u Bibliji, u Starozavjetnoj knjizi.

Ljerka je žensko ime grčkoga porijekla. Značenje imena dolazi od grčkog naziva za biljku ljiljan. Ljerka je ljubazna, jaka, eminentna, razborita, karakterna i angažirana osoba, kaže skriveno značenje ovog imena.
Ljiljana je žensko slovensko ime, izvedeno od naziva biljke ljiljan. Izbor takvog imena predstavlja želju roditelja da dijete bude prije svega lijepo, nježno, ljupko i profinjeno.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook