Prethodni članak
Sljedeći članak

Američka veleposlanica obožava hrvatsko jelo od kojeg mnogi zaziru: 'Mogla bih pojesti cijelu zdjelu'


Foto: Screenshoot X

Američka veleposlanica Nathalie Rayes svaki slobodan trenutak iskoristi za izlete po Hrvatskoj i isprobavanje hrvatske kuhinje, a sada su se na njezinom jelovniku našli fileki i sarma.

Probala ih je u jednom restoranu u Zagrebu, a video u kojem isprobava ove specijalitete objavila je na svom profilu na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru.

"Istraživanje tradicionalnih hrvatskih okusa, ovaj put u Zagrebu! Nisam se mogla odlučiti između fileka i sarme pa sam odabrala oboje. Fileki me podsjećaju na djetinjstvo, a sarma je kao stvorena za hladno vrijeme. Koje jelo vi preferirate?" napisala je veleposlanica uz video.


Prvo je kušala fileke, jelo koje među Hrvatima oduvijek izaziva svojevrsni 'prijepor' budući da 'nema između': Fileke ili obožavate, ili od njih zazirete.

No, veleposlanica je za fileke rekla da odlično izgledaju, ali i da su vrlo ukusni. "Mogla bih pojesti cijelu zdjelu", rekla je dok ih je jela, a zatim je probala i sarmu, za koju je rekla da je podsjeća na jelo koje je kuhala njezina baka.

Otkako je preuzela svoju dužnost u Zagrebu, Rayes svakog vikenda istražuje kutke Lijepe Naše - posjetila je Plitvička jezera, koja su je oduševila, probala je štrukle, a u Slunju je kušala janjetinu na prijedlog svojih pratitelja na društvenim mrežama.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook