Prethodni članak
Sljedeći članak

Lava u SAD-u primila revolucionarni lijek koji su joj odbili dati u Hrvatskoj


Malena Lava Petrušić, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, u SAD-u je primila revolucionarni lijek Zolgensmu.

“Lava se osjeća dobro, doziranje je proteklo po planu i sada ćemo u bolnici ostati koji sat na promatranju. Iza toga ćemo kući i neko vrijeme dolaziti u bolnicu svaka 24 sata kako bi liječnici pratili njezino stanje.”, rekla je Lavina mama Petra Petrušić za 24 sata.

Zolgensma je genska terapija za liječenje spinalne mišićne atrofije kod beba i djece. Podsjetimo, Lavi je odbijeno liječenje ovim skupim lijekom u Hrvatskoj pa je pokrenuta peticija za skupljanjem novca kako bi se liječila u SAD-u. Za njezinu terapiju u Americi u veljači je prikupljeno 2,4 milijuna eura.

Djevojčica je s obitelji krajem travnja otputovala u Los Angeles, gdje se liječi u bolnici UCLA.

“Lava je sretna, ali joj fali baka i zove je svaki dan. Svako poslijepodne do sada smo proveli u parkovima i prirodi. U lijepom smo, mirnom i sigurnom kvartu i sretni smo što nam to daje slobodu kretanja za razliku od nekih drugih kvartova koji su opasni sami po sebi”, rekla je nedavno za 24sata Lavina mama.

I danas se na Instagramu još jednom zahvalila svima koji su sudjelovali u velikoj akciji ‘Za ratnicu Lavu’: “Hvala svakome! San postaje realnost. Još jednom su ludi i blesavi pokazali da ništa nije nemoguće”.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook