Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Obitelj pronašla pet jazavaca u praznom bazenu


Obitelj iz Remeta u praznom bazenu pronašla je pet jazavaca. Obitelj jazavaca, prestrašena što ne pronalazi izlaz iz praznog bazena, šćućurila se u jednom njegovom kutu. Nisu uspjele izaći iz bazena, ni uz pomoć daske koju im je postavila obitelj. Stoga su pozvani hvatače iz Dumovca.

-Kolega Domagoj iz naše terenske ekipe nježno ih je uhvatio. Utvrdio je da se radi o dvije odrasle i tri mlade jedinke. Kako bi se uvjerio da se nisu ozlijedile pri padu u bazen, odvezao ih na pregled u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Veterinar Jadranko brzo je s nama podijelio dobre vijesti. Svi su jazavci posve zdravi! Time nam je dao zeleno svjetlo za njihov povratak u prirodu.

Ovu intervenciju ćemo iskoristiti za ponavljanje upozorenja građanima da bazene, šahtove i slične ukopane objekte prekrivaju, odnosno zatvaraju. Divlje životinje ne očekuju da će im se nešto takvo naći na putu, pa mnoge u te objekte upadaju. Neke se, nažalost, pri padu i ozljeđuju – objavili su iz Dumovca.

-Hvala svim građanima koji su nam pomagali u akciji spašavanja jazavaca u Remetama! Iako je bilo pakleno vruće, nikome ništa nije bilo teško, dodali su.

 

 

 

 

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook