Prethodni članak
Sljedeći članak

Započela sanacija klizišta i okolnog terena u naselju Podgora u Kumrovcu

Za vrijeme izvođenja radova prometnica kroz naselje Podgora privremeno je zatvorena za promet, a za stanare i vozila hitnih službi promet će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila


Ovog je tjedna započela sanacija klizišta i okolnog terena u naselju Podgora. Naselje Podgora najmanje je naselje u Općini Kumrovec, a prethodno navedeno klizište ugrožavalo je prometovanje glavnom prometnicom kroz naselje. Zona sanacije klizišta obuhvaća 300 metra općinske nerazvrstane ceste. Klizište će se sanirati izgradnjom 35 metra dugačkog potpornog zida te proširenjem i djelomičnim izmještanjem 300 metra prometnice. Trenutno se dio ceste nalazi u neposrednoj blizini potoka Podgora, a tijekom sanacije klizišta proširit će se usjek kojim prolazi prometnica i ista djelomično izmjestiti i proširiti. Vrijednost radova na sanaciji klizišta i okolnog terena iznosi 395.837,50 kuna, a radove sufinanciraju Općina Kumrovec i Hrvatske vode.

 

Izvođač radova je tvrtka TOMISLAV TRANSPORTI iz Svetog Križa. Planirani rok izvođenja radova je do kraja studenog. Za vrijeme izvođenja radova prometnica kroz naselje Podgora privremeno je zatvorena za promet, a za stanare i vozila hitnih službi promet će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook