Prethodni članak
Sljedeći članak

KREĆE ADAPTACIJA DRUŠTVENO – KULTURNOG DOMA U KUMROVCU Šplajt: Priča oko zgrade na stadionu traje godinama, dugo smo čekali ovaj trenutak

Ukupna vrijednost investicije je 1.012.462, 00 kuna, a radovi bi trebali završiti do kraja godine


U Općini Kumrovec danas je načelnik Općine Robert Šplajt potpisao ugovor s izvođačem radova, direktorom tvrtke CanDo iz Oriovca d.o.o. kod Slavonskog Broda Mislavom Kemecom, za izvođenje radova na adaptaciji Društvenog doma u Kumrovcu. Ukupna vrijednost investicije je 1.012.462, 00 kuna, a radi se o adaptaciji i rekonstrukciji prvog dijela zgrade stadiona na Razvoru. U rekonstrukciju ide oko 600 kvadrata zgrade, a predviđen rok završetka je do kraja godine.

Načelnik Robert Šplajt istaknuo je da potpisivanje ugovora sretan trenutak za Kumrovec, koji se dugo čekao. - Priča oko zgrade na stadionu u Kumrovcu traje već dugi iz godina. Prvo smo se 20 i više godina borili s državom da ga dobijemo u trajno vlasništvo, što smo konačno prošle godine i uspjeli. Dobili smo cijeli stadion, zgradu i svo okolno zemljište oko 156.000 kvadrata površine u svoje vlasništvo i odmah smo krenuli u priču adaptacije i izgradnje te prve faze društveno – kulturnog doma – rekao je Šplajt. Predviđeno je da će u tom prostoru biti smještene udruge, organizirane razne manifestacije te da će biti na korištenje svim mještanima općine Kumrovec, jer se radi o prostoru koji će moći primiti 300 do 400 ljudi.

- Tu će biti dvije multifunkcionalne dvorane koje će se moći spojiti u jednu, sa sanitarnim čvorom i čajnom kuhinjom, jedan prekrasan prostor koji će koristiti mnogima – rekao je načelnik. Radovi bi trebali započeti već u ponedjeljak, a prostor će biti osposobljen za korištenje do kraja godine ili početa iduće. Načelnik Šplajt dodao je da je to prva faza obnove zgrade. - Druga faza, sportsko – nogometni kamp, bi trebala biti stavljena u funkciju uz privatnog partnera, kojeg tražimo intenzivno i imamo već nekih naznaka tko bi mogao u tu priču ući zajedno s Općinom. Potencijali i infrastruktura postoji, samo tražimo financijsku moć i volju s nekim da izguramo tu priču do kraja. Kumrovec kao turističko mjesto godišnje posjeti 100 tisuać turista i sa svojim hotelima koje bi trebao staviti u funkciju ima mogućnosti ugostititi ne samo naše nogometne klubove, nego i europske i svjetske te na taj način zaokružiti sportsku priču i upotpuniti našu turističku ponudu – rekao je načelnik.

Direktor Mislav Kemec zahvalio je na ukazanom povjerenju i prilici da budu dio obnove te uljepšaju kumrovečki kraj. Projekt rekonstrukcije i obnove Doma sufinanciran je od Ministarstva kulture u iznosu od 400 tisuća kuna, a sa 115 tisuća kuna pomoći će Krapinsko – zagorska županija.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook