Prethodni članak
Sljedeći članak

KUTAK ZA ČITANJE: DND Kumrovec darovao knjige osnovnoškolskoj knjižnici

Zahvaljujući projektu „Rastimo uz knjigu“ Društvo Naša djeca Kumrovec knjižnici OŠ Josipa Broza Kumrovec doniralo 82 nove knjige koje djeca mogu pronaći u „Kutku za čitanje“


Povodom Dana hrvatskih knjižnicaovoga je tjedna Društvo Naša djeca Kumrovec knjižnici OŠ Josipa Broza Kumrovec doniralo nove knjige. U suradnji sa voditeljicom knjižnice Maricom Lojen u prostoru knjižnice napravljen je kutak za čitanje gdje će kupljene knjige biti djeci na raspolaganju. Knjige će biti izložene na nosačima za knjige te koritu koji su također kupljeni za opremanje kutka za čitanje.

Društvo Naša djeca Kumrovec prijavilo je projekt „Rastimo uz knjigu“ na natječaj za dodjelu donacija „Svjetlo na zajedničkom putu“ Hrvatske elektroprivrede d.d. gdje je projekt prihvaćen i odobren u iznosu od 11.000,00 kuna.

–Ponukani problemom čitanja i motiviranja djece za čitanjem želja udruge je da djeci koja pohađaju OŠ Josipa Broza Kumrovec pomognemo pomoći naći knjigu u koji će se zaljubiti i na taj način zavoljeti čitanje. Činjenica je da je čitanje jedna od osnovnih kompetencija koju osoba tijekom života stječe te je neizostavni dio svakodnevice. Sve manje djece pročita zadanu lektiru i sve su manje zainteresirana za bilo kakvo štivo. Stoga smo krenuli u realizaciju takvog jednog hvale vrijednog projekta– kažu nam iz DND-a Kumrovec.

Projektom je zamišljeno da se u prostoru školske knjižnice OŠ Josipa Broza Kumrovec napravi kutak za čitanje i opremi na način da djeci bude ugodno te da uživaju u čitanju.

–Kutak za čitanje opremili smo kupnjom žičane mreže na stalku, korita za knjige, nosača za knjige na mreži te 82 nove knjige. Knjige su namijenjene djeci od 1 do 8 razreda. Knjige nisu klasična lektira već knjige koje mogu birati po vlastitom izboru i vrsti štiva ovisno o uzrastu. Donacijom knjiga djeca su bila oduševljena zapravo tražila su nas još dodatna štiva koja bi željeli čitati. Ovim putem zahvaljujemo  prvenstveno Hrvatskoj elektroprivredi d.d. što je prepoznala vrijednost našeg projekta te OŠ Josipa Broza Kumrovec na ukazanom povjerenju te se veselimo daljnjoj budućoj suradnji  – poručuju iz Društva Naša djeca Kumrovec.

.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook