Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanirat će se važna cesta jugozapadnog dijela Zagorja. Radovi su vrijedni 1,34 milijuna kuna

Općina Kraljevec na Sutli jedna je od općina koja je ostvarila pravo na dodjelu sredstava za sanaciju prometne infrastrukture oštećene u potresu od strane Krapinsko-zagorske županije


Potpisani su ugovori s jedinicama lokalne samouprave koje su ostvarile pravo na dodjelu sredstava preko Poziva Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Krapinsko-zagorske županije. Među njima je i Općina Kraljevec na Sutli.

– Na Natječaj Krapinsko-zagorske županije prijavili smo sanaciju onih dijelova koji su oštećeni u potresu duž gotovo cijele dionice ceste prema Kapelskom vrhu. Ukupna vrijednost tog projekta prema sadašnjoj procjeni je 1.344.700,00 kuna, a mi smo dobili potporu u iznosu 1.277.465,00 kuna, odnosno 95% ukupnog iznosa. I sam iznos govori koliko bi to nama bilo nemoguće financirati iz vlastitih sredstava, budući da je naš ukupni proračun oko 4 milijuna kuna, tako da su nam ovakve potpore vrlo vrijedne i jako nam puno znače s obzirom na iznos sredstava u vlastitom proračunu – izvijestila je načelnica Blanka Stipčić Berić.

Rok za dovršetak radova je 30. lipnja 2023. do kada radovi moraju biti gotovi, a projekt proveden u cijelosti:
– Nemamo puno vremena, moramo biti jako ažurni i držati se tih rokova. Trenutno je u izradi projektna dokumentacija i u planu nam je da bi, s obzirom na iznos, najkasnije u veljači objavili javnu nabavu i s 1. ožujkom potpisali ugovor s rokom izvršenja do 31. svibnja, tako da imamo dovoljno vremena da se to sve završi, plati i pravovremeno preda konačan zahtjev, da sve bude u roku. Ovim projektom sanirat ćemo prometnicu na Kapelskom vrhu jer je ovo područje, skupa s kapelicom najviše stradalo od potresa – dodaje kraljevečka načelnica.

Predstojeća investicija puno znači za kraljevečki kraj:
– Vlastitim sredstvima mi to nikako ne bismo mogli popraviti i ovo nam je jedna velika financijska injekcija da napravimo veliki dio onoga što bi trebali odraditi i to sredstvima koja smo povukli izvana. Istovremeno nam se oslobađaju sredstva za druge namjene, da imamo više sredstava koja onda preusmjeravamo, da u većoj mjeri sufinanciramo vrtić, plaćamo djeci hranu u školi, a također i da više izdvajamo za socijalne usluge za koje nam je cilj da budu što kvalitetnije u našoj općini – zaključila je načelnica Stipčić Berić.

Još članaka iz "Kraljevec na Sutli"

Facebook