Prethodni članak
Sljedeći članak

Radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića bi mogli početi do ljeta

Ovaj tjedan načelnica Općine Kraljevec na Sutli Blanka Stipčić Berić potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju dječjeg vrtića u iznosu od 4.320.00 kn (573.300€)


U listopadu prošle godine Općina Kraljevec na Sutli javila se na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja i prijavila izgradnju dječjeg vrtića:

– Bilo je puno prijavitelja i  nismo znali kakav će biti ishod javnog poziva, hoće li biti odobreno ili ne. Svejedno smo izradili projekt te ishodili građevinsku dozvolu za izgradnju dječjeg vrtića i u trenutku ugovaranja imamo sve spremno za početak javne nabave. Radovi bi mogli početi ove godine do ljeta, ovisno o trajanju javne nabave – izvijestila je načelnica Blanka Stipčić Berić.  

„Ukoliko ne bude drugih izvora bespovratnih sredstava za dovršenje izgradnje vrtića, dići ćemo kredit“

Ukupan iznos potreban za izgradnju vrtića je oko 8.000,000 kn (1.060.000 €), stoga će za dovršetak vrtića biti potrebno osigurati još sredstava:

– Ukoliko ne bude drugih izvora bespovratnih sredstava za dovršenje izgradnje vrtića, dići ćemo kredit. Prošlu godinu smo štedjeli i smanjili sve troškove koje smo mogli kako bi osigurali dobro financijsko stanje na kraju godine koje je uvjet da bismo mogli dići kredit, ukoliko bude potreban. Ovo je povijesni trenutak za sve žitelje općine Kraljevec na Sutli jer se vrtić obećava već preko 20 godina, a nikada nije realiziran. Sada imamo potrebnu dokumentaciju, osigurana su sredstva i s veseljem očekujemo početak radova – zadovoljna je kraljevečka načelnica.

Još članaka iz "Kraljevec na Sutli"

Facebook