Prethodni članak
Sljedeći članak

Ova zagorska općina uskoro će se pretvoriti u veliko gradilište

Sanacija klizišta sanacija propusta, sanacija erozije tla, sanacija prometnica...


Općina Kraljevec na Sutli trenutno u provedbi ima veći broj projekata. Hitno obnavljanje područja pogođenih potresom, natječaj Ministarstva gospodarstva na koji je Općina prijavila sanaciju dva klizišta: Kapelski Vrh i Lukavec Klanječki, sanaciju propusta Kačkovec te sanaciju erozije tla u Drašama. Ukupno vrijednost sanacija iznosi 330.000€, a potpora je 100%.

Dodatnim projektima uvrštenim u rebalans proračun je uvećan 500.000€ u odnosu na prvotni

– Također smo prijavili sanaciju šteta nastalih na prometnicama na natječaj Krapinsko-zagorske županije na kojem nam je za prometnicu Kapelski Vrh odobreno 175.724€ te smo dodatno prijavili sanaciju dviju prometnica u Radakovom, odnosno ukupno je zatraženo 360.000€ potpore. U Lukavcu Klanječkom i Kačkovcu su započeli radovi te kroz dva tjedna započinjemo s radovima u Kapelskom Vrhu. Sve navedene sanacije moraju biti gotove do 30. lipnja pa će se Općina Kraljevec na Sutli uskoro pretvoriti u veliko gradilište. Dodatni projekti su  uvršteni u rebalans proračuna koji sada iznosi 2.153.557€ i povećan je za 500.000€ u odnosu na prvotni proračun. Rebalans je jednoglasno izglasan na Vijeću održanom ovaj tjedan te se ovim putem zahvaljujem predsjedniku Vijeća i svim Vijećnicima na podršci – izvijestila je načelnica Blanka Stipčić Berić.

„Puno truda se ulaže u pisanje projekata i vjerujem da će rezultati rada uskoro biti itekako vidljivi“

Od ostalih projekata u suradnji sa ŽUC-em KZŽ  završena je izgradnja nogostupa od Lukavca Klanječkog prema Kraljevcu na Sutli u dužini od 250 m, vrijednost projekta je 560.000,00 kn, a za koju je Općina dobila potporu u iznosu od 200.000,00 kn.

Završena je javna nabava za rekonstrukciju javne rasvjete, odnosno za izmjenu lampi javne rasvjete u LED te bi uskoro trebali početi radovi izmjene koji bi trebali biti završeni do svibnja 2023. godine.

Radovi na zgradi ambulante su u tijeku te bi trebali biti završeni u lipnju ove godine. Ukupni iznos projekta je 1.200,000 kn za što je Općina dobila potporu Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu od 330.000,00 kn.

– Općina Kraljevec na Sutli ima mali izvorni proračun te za sve što bismo htjeli raditi moramo tražiti sredstva iz vanjskih izvora. Puno truda se ulaže u pisanje i plasman projekata na natječaje i vjerujem da će rezultati rada uskoro biti itekako vidljivi – rekla je načelnica, zadovoljna radovima koji su u tijeku i onima koji će uskoro uslijediti.

 

Još članaka iz "Kraljevec na Sutli"

Facebook