Prethodni članak
Sljedeći članak

Ljetne kreativne radionice u Klanjcu pod vodstvom akademske slikarice-grafičarke Maje Vukina Bogović

Radionice su osmišljene da okupe djecu koja se mogu okušati u raznim aktivnostima koje potiču kreativnost, finu motoriku, crtanje, modeliranje


Ovog će ljeta u Klanjcu biti održane ljetne kreativne radionice organizirane od strane Kreativnog centra - Cityartstudio pod vodstvom akademske slikarice-grafičarke Maje Vukina Bogović. Radionice su osmišljene da okupe djecu koja se mogu okušati u raznim aktivnostima koje potiču kreativnost, finu motoriku, crtanje, modeliranje, istraživanje unutar likovnih tehnika i izričaja, a biti će prilagođene djeci prema dobi uz individualni pristup.
Radionice će biti vezane uz modeliranje, slikanje na drvu, oslikavanje tekstila, visoki tisak, strip radionica, izrada suvenira, kolaž novinskim papirom, nakita, crteža ugljenom i slikanja. Uvodni dio će uvijek biti vezan uz uvođenje u likovnu tehniku, korištenje materijala, likovni jezik i sl. uz primjere slavnih umjetnika, dizajnera i sl.
– Vjerujemo da će raznovrsnost privući djecu, a ono najvažnije da će biti odmaknuti od ekrana i kreativno provesti vrijeme. S obzirom na cijelu situaciju radionice će se provoditi u ljetnim mjesecima, a za jesen pripremamo u suradnji s Kulturnim centrom Klanjec aktivnosti koje će biti vezane za programe KC-a, ali i prilagođene tematski školi – poziva na radionice Maja Vukina Bogović.


Radionice će biti organizirane u predvečerje kroz tjedan, a postoji više termina te će si svatko prilagoditi koji termin mu najviše odgovara. Sav pribor će biti osiguran. Svaki rad polaznika će se fotodokumentirati te se prikazati kao on line izložba te na facebook stranici udruge Cityartstudio.
– Kao voditeljica kreativnih radionica svaki puta oduševljeno zavirim u dječju maštovitost i potaknem da se u što većoj mjeri oslobodi ista. Ne namećem pravila već obogaćujem dječju kreativnost novim iskustvima i materijalima. Na radionice ne dolaze samo tkz. "talentirana djeca" već djeca koja se žele okušati i naučiti nešto. Svako dijete može naučiti nešto novo i postati vještije, a to sve će mu koristiti kasnije u školovanju pa i u životu. Uvijek se svi ponose svojim radovima, a sve što naprave ostaje im u njihovom vlasništvu. Da su prilike drugačije na kraju ljeta napravili bi izložbu radova u prostoru, ali dok se situacija drastično ne promijeni nećemo raditi veća okupljanja – najavila je radionice Maja Vukina Bogović.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook