Prethodni članak
Sljedeći članak

Vatrogasci i Klanjčani zajedno proslavili blagdan sv. Florijana


Svečanost povodom svetkovine sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca i zaštitnika grada Klanjca u organizaciji VZG Klanjca i VZŽ Krapinsko zagorske ove je godine održana u nedjelju 30. travnja 2023. prije same svetkovine sv. Florijana.

Uz domaće vatrogasce proslavi su se odazvali vatrogasci iz cijele VZ Krapinsko-zagorske županije. Vatrogasci su se okupili na dvorištu vatrogasnog doma DVD-a Klanjec. Nakon postrojavanja uputili su se prema kapeli sv. Florijana u pratnji Puhačkog orkestra „Lira“ iz Kraljevca na Sutli. Vatrogasnim ešalonom zapovijedao je Ivan Zamuda, zapovjednika VZ grada Klanjca.

Misno slavlje predvodio je upravitelj Klanjčke župe p. Drago Brglez. Na kraju misnog slavlja okupljenim vatrogascima i građanima obratili su se Željko Zajec predsjednik VZG Klanjec, Stjepan Skuliber predsjednik VZKZŽ, gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek te župan Krapinsko - zagorske Županije Željko Kolar.

Svi su oni istaknuli važnost i humanost vatrogasnog zanimanja, te izrazili zahvalnost na njihovoj požrtvovnosti. Svečanost je završila pjevanjem Hrvatske himne kako se to i priliči mjestu u kojem je pokopan njen autor Antun Mihanović.

 

 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook