Prethodni članak
Sljedeći članak

Rad Tene Išek iz Klanjca ušao u uži izbor na natječaju za idejno rješenje Spomenika djetetu

Tena je višegodišnja polaznica programa kiparskih radionica u Studiju Galerije Antuna Augustinčića pod vodstvom kiparice i muzejske pedagoginje Petre Šoltić


Tena Išek iz Klanjca, učenica Osnovne škole Antuna Mihanovića, višegodišnja je polaznica programa kiparskih radionica u Studiju Galerije Antuna Augustinčića pod vodstvom kiparice i muzejske pedagoginje Petre Šoltić. Na natječaj za Spomenik djetetu kojeg je raspisao Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Tena prijavljuje svoje idejno rješenje s kojim od stotinjak prijavljenih radova ulazi u najuži izbor.

Komisija koja je vijećala bila je u sastavu: prof. dr. sc. Siniša Opić, dekan (Učiteljski fakultet), mag. ing. arh. urb. Nina Mia Čikeš, doc. dr. art. Ida Blažičko, akademska kiparica (Akademija likovnih umjetnosti), izv. prof. mr. art. Denis Krašković, akademski kipar, prof. dr. art. Antonija Balić Šimrak, akademska kiparica (Učiteljski fakultet).

Prenosimo objavu Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: „Svi radovi su bili prekrasni i s ljubavlju oblikovani (onako kako to samo djeca znaju) i teško je bilo donijeti odluku… Zbog iznimne kvalitete dječjih radova promišljamo o mogućnosti da u budućnosti realiziramo još nekoliko rješenja u parkovima na naše tri lokacije.“ Držimo fige da će u budućnosti Tenina skulptura biti izvedena ispred zgrade Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook