Prethodni članak
Sljedeći članak

U Galeriji Antuna Augustinčića 21. rujna otvara se izložba Mirjane Drempetić Hanžić

Izložba Mirovanje otvara se u okviru manifestacije Uz Mir za mir povodom Međunarodnog dana mira 21. rujna


U utorak, 21. rujna 2021. godine u 11.30 sati u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu, otvara se izložba Mirjana Drempetić Hanžić – Mirovanje, koju realiziramo u okviru manifestacije Uz Mir za mir 2021.

Kao jedini muzej u Hrvatskoj, Galerija Antuna Augustinčića i ove godine obilježava Međunarodni dan mira 21. rujna. Jedanaestu godinu zaredom, programom Uz Mir za mir predstavljamo kiparske radove koji se referiraju na temu mira i na Augustinčićev spomenik Mir u New Yorku, čija se skica i gipsani model nalaze u stalnom postavu Galerije. Time na primjeren način pridonosimo širenju mirotvornog duha i omogućavamo komparaciju različitih likovnih govora. Autor ovogodišnje izložbe i programa je povjesničar umjetnosti Davorin Vujčić.


Mirjana Drempetić Hanžić (Zabok, 1971.) diplomirala je 1997. na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom prof. M. Vuce. Na ALU doktorira 2012. temom Ambijentalna skulptura u kontemplativnom okruženju. Od 1995. je članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika, od 2013. Međunarodnog udruženja edukacije kroz umjetnost (InSEA), a od 2017. Matice hrvatske. Od 2003. predaje Teoriju oblikovanja, Tehnologiju materijala i Materijale i procese oblikovanja u ŠUDIGO u Zaboku.Izlagala je na pedesetak samostalnih izložaba te sudjelovala na brojnim skupnim izložbama, likovnim kolonijama i simpozijima. Njene skulpture (osobito biste zaslužnih povijesnih protagonista) i umjetničke instalacije postavljene su na dvadesetak lokacija kao javna plastika, od kojih najveći dio u Hrvatskom zagorju. Uz kiparstvo i slikarstvo, bavi se ilustriranjem i grafičkim oblikovanjem knjiga te restauracijom, a za svoj likovno pedagoški i mentorski rad dobila je brojne nagrade.

Izložba Mirjana Drempetić Hanžić – Mirovanje predstavlja nastavak njenog bavljenja site specific ambijentalnim instalacijama, a može se razgledati do 24. listopada 2021. godine. Izložba je realizirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, sponzorstvima i donacijama.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program