Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Klanjec daje subvencije za uzgoj zagorskih purana i umjetno osjemenjivanje


Prošlog je ponedjeljka, 28. ožujka, održana sjednica Gradskog vijeća Grada Klanjca održanoj proteklog ponedjeljka usvojena su izvješća o izvršenju proračuna za 2021. godinu, donesena je suglasnost za kreditno zaduženje Zagorskog vodovoda te je usvojen Program potpore poljoprivredi.

O najznačajnijim odlukama usvojenim na sjednici Gradskog vijeća razgovarali smo s gradonačelnikom Zlatkom Brlekom. Grad Klanjec kao jedan od osnivača Zagorskog vodovoda dao je suglasnost kako bi se ovo poduzeće moglo zadužiti i kupiti potrebna prijevozna sredstva za rad. – Postojeća prijevozna sredstva Zagorskog vodovoda već su jako stara, a trebaju im nova i za proširenje djelatnosti. Zagorski vodovod,  naime sada ide i na pružanje usluga odvodnje pa je nužno proširiti vozni park novijim automobilima. Treba kupiti i dva mini-bagera, koji su im apsolutno potrebni za posao, jer današnja je situacija takva da su potrebni što manji radni strojevi kako bi bilo što manje šteta na postojećoj infrastrukturi. Sjednici je prisustvovao i direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić, koji je dao detaljna objašnjenja oko tog kredita i naše je Gradsko vijeće jednoglasno dalo suglasnost da se mogu zadužiti – izvijestio je gradonačelnik Zlatko Brlek.

Gradsko vijeće usvojilo je i Program potpore poljoprivredi na području Grada Klanjca za 2022. godinu. – Potpore dajemo prvenstveno za umjetno osjemenjivanje i za uzgoj zagorskih purana, što će nadamo se, potaknuti proizvodnju. Usvojili smo i novu Odluku o grobljima Grada Klanjca, kao i Odluku o povjeravanju vršenja javne ovlasti vezano uz gradska groblja našem komunalnom poduzeću Zelenjak, također i Odluku o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge obavljanja dimnjačarskih poslova – rekao je Brlek.

Na dnevnom redu bili su i ovogodišnji financijski izvještaji o izvršenju proračuna za prošlu godinu, kako gradskog, tako i gradskih ustanova: dječjeg vrtića, knjižnice i kulturnog centra. – Ravnateljice tih ustanova dale su godišnja financijska izvješća. Bilo je tu i godišnje izvješće o izvršenju proračuna Grada Klanjca za 2021. godinu, godišnje izvješće o planu upravljanja imovinom i sva ovogodišnja izvješća koja su vezana uz proračun da se vidi kakvi su rezultati i što je napravljeno po pojedinim stavkama iz proračuna vezano uz održavanje i izgradnju komunalne infrastrukture. Dano je i godišnje izvješće o provedbi plana upravljanja imovinom i nekretninama u vlasništvu Grada Klanjca. Na dnevnom je redu bilo i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika – rekao je Brlek naglasivši kako su sve odluke na Vijeću usvojene jednoglasno.

Na sjednici Vijeća donesena je i Odluka o dodjeli priznanja Grada Klanjca za 2022. godinu koja će se dodijeliti 4. svibnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Klanjca. – Ovogodišnji laureati su Dane Cindrić, Jadranka Husnjak i DVD Lučelnica. Dane Cindrić je vlasnik tesarsko-krovopokrivačkog obrta od 1986. godine te dobitnik međunarodnih priznanja za kvalitetu ugradnje krovnih proizvoda. Gospođa Husnjak je otišla u zasluženu mirovinu kao profesor povijesti naše osnovne škole, prenoseći znanje brojnim generacijama klanječkih osnovnoškolaca, a posebno se istakla svojim istraživačkim radovima o povijesti klanječkog područja,  dok DVD Lučelnica ove godine slavi 90. obljetnicu svog djelovanja – obrazložio je Brlek ovogodišnje nagrade.

 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook