Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovan Klub mladih GDCK Klanjec: 'Mladi su garancija da će humanost biti na djelu'


Dvadesetak mladih okupilo se danas u Tuhlju kako bi konstituirali Klub mladih, izabrali vodstvo i započeli s radom. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Sara Fekeža i Mihael Ban, a Pomladak OŠ Lijepa naša iz Tuhlja izveo je pokaznu vježbu pružanja prve pomoći.

Uslijedio je izborni dio Skupštine na kojem su u Upravni odbor izabrani Stjepana Babić, Ana Marić i Antun Slaviček, dok je za voditeljicu izabrana Veronika Barlović. Na skupštini je predstavljen i usvojen Plan rada Kluba mladih za 2022. godinu.

Uz mlade, skupštini su prisustvovali Ivana Zadražil Vorberger, voditeljica Službe za rad s mladima Hrvatskog Crvenog križa, Davor Šimunović, ravnatelj DCK KZŽ, Mladen Hercigonja, načelnik općine Tuhelj, Maja Preglej, članica Odbora GDCK Klanjec, Mario Harapin, ravnatelj GDCK Klanjec, Davor Žažar, predsjednikGDCK Klanjeci David Koletić, zamjenik predsjednika Savjeta mladih Općine Tuheljte predstavnici donatora.

Mladima se obratio načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja te pozdravio njihova humanitarna i volonterska nastojanja.  – Sretan sam što Općina Tuhelj može pomoći Crvenom križu da ostvari svoj prostor za djelovanje u Tuhlju, stoga smo i donijeli odluku na Općinskom vijeću da ovaj prostor damo u najam uz simboličnu naknadu od 1 kune. Posebno me veseli da ovdje vidim toliko mladih i da Tuhelj tradicionalno iznjedri vrlo uspješne ekipe na školskim natjecanjima Crvenog križa. Mladi su garancija da će humanost biti na djelu, pogotovo u ovim teškim vremenima, a Općina Tuhelj i ja osobno kao načelnik ćemo mladima biti podrška u tome  – rekao je načelnik Hercigonja.

Prigodan dar Klubu mladih uručio je ravnatelj Županijskog društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije Davor Šimunović. - Nastojat ćemo i financijskim sredstvima pripomoći da se ovaj prostor uredi i da ćete do 9. mjeseca uspjeti ostvariti svoj san te imati u potpunosti opremljen prostor. I Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec i tuheljska škola godinama su u samom vrhu rada s mladima. Nadam se da će Klub mladih biti okosnica GDCK Klanjec na ovom području i da ćete postizati lijepe rezultate, a na Županijsko društvo CK uvijek se možete osloniti – rekao je Šimunović.

– Osnivanjem Kluba mladih i uređenjem ovog prostora želimo stvoriti  adekvatne uvjete za vježbanje prve pomoći i provođenje aktivnosti mladih Crvenog križa. Općina Tuhelj pokazala je sluh za nedostatak prikladnog prostora te je GDCK-u Klanjec uz minimalnu naknadu stavila na raspolaganje prostor stare školske zgrade u Tuhlju za potrebe djece i mladih. U dosadašnje uređenje prostora investirali smo 16.000,00 kuna, prikupljenih donacijama dobrih ljudi, kojima ovom prilikom zahvaljujem. Također zahvaljujem učenicima i djelatnicima OŠ Lijepa naša na čelu s ravnateljicom Snježanom Romić, kao i školama partnerima iz Kumrovca, Klanjca i Kraljevca na Sutli bez čije pomoći ne bismo mogli osnovati Klub mladih – rekao je predsjednik GDCK Klanjec Davor Žažar.

Skupštini se obratila i novoizabrana voditeljica Kluba mladih Veronika Barlović. - Današnjim danom stvaramo temelje za početak djelovanja Kluba mladih u čiji će rad biti uključeni mladi s područja svih jedinica lokalne samouprave na čijem području djeluje GDCK Klanjec. Vjerujemo da ćete podržati naša nastojanja te prepoznati potrebu ulaganja uopremanje Kluba mladih. Time biste uputili snažnu poruku mladim mještanima da vrijedi graditi budućnost u zelenilu zagorskih bregova, a mi ćemo se odužiti volonterskim djelovanjem za dobrobit zajednice – rekla je voditeljica Kluba mladih Veronika Barlović.

Nastojanja Kluba mladih pozdravila je Ivana Zadražil Vorberger, voditeljica Službe za rad s mladima Hrvatskog Crvenog križa, koja je naglasila da ju posebno veseli osnivanje Klubova mladih i u malim sredinama, pogotovo u godini kada se obilježava 100. godišnjica djelovanja mladih HCK te ponudila pomoć pri realizaciji planiranih aktivnosti mladih. Prisutne je pozdravio i ravnatelj GDCK Klanjec Mario Harapin koji je mladima poželio puno uspjeha u radu.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook