Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Hum na Sutli gradi moderan pomoćni objekt uz nogometno igralište u Lastinama

Nogometaši Straže će do kraja godine kontejnere zamijeniti modernim sportskim objektom kakvog i zaslužuju


Do kraja godine bit će završena izgradnja sportskog objekta za nogometaše NK Straža u Lastinama. Radovi na njegovoj izgradnji napreduju vrlo dobro. - Objekt je pod dekom, napravljeni su svi prezidi, a sada se trenutno odvijaju unutarnji radovi, odnosno postavlja se sva potrebna instalacija. Sam objekt imat će oko 200 kvadrata korisnog prostora u kojem će biti smještene svlačionice, sanitarne prostorije, prostori za suce, delegate utakmica, zajednički prostor za potrebe nogometaša te ostali prostori. Objekt će zadovoljavati sve uvjete i kriterije koje diktira Hrvatski nogometni savez – rekao je načelnik Zvonko Jutriša.

Objekt je moguće nadograđivati
Bit će to jedan lijepi moderan sportski objekt, kakvog dečki i zaslužuju jer su do sada koristili kontejnere, koji nisu zadovoljavali njihove potrebe. - Objekt neće imati klasičan krov, nego ravan, kako bi se u svakom trenutku moglo na sportski objekt nadograditi dodatne prostore bude li potrebe. Kao npr. zatvoreni prostori za treniranje ili vježbanje, fitness centar i slično. Investicija je vrijedna 5,5 milijuna kuna, a osim samog objekta uključuje i izgradnju rasvjete za noćno igranje utakmica vrijednu cca 1,4 milijuna kuna te uređenje okoliša – istaknuo je Jutriša.


Reflektori za noćno igranje utakmica
Nogometno igralište osvjetljavat će 4 grupe reflektora ukupne LED rasvjetne snage 20 kw što je adekvatno klasičnoj rasvjeti od 100 kw. Reflektori će biti montirani na 20 metara visoke specijalne stupove za takve potrebe. U sklopu objekta sagradit će se mini uređaj za pročišćavanje otpadnih voda te vodosprema za prihvat procjednih voda koje se koristi za navodnjavanje travnatog terena. Ta će se voda reciklirati i ponovno koristiti za zalijevanje. Time će se napraviti i značajna ušteda jer se do sada godišnje za zalijevanje trošilo 60-ak tisuća kuna.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook