Prethodni članak
Sljedeći članak

Dođite 11. rujna na Dan otvorenih vrata Vetropack Straže

Proteklih 25 godina obilježila su velika ulaganja u obrazovanje ljudi, procese i tehnologiju, što nas je dovelo do Vetropack Straže kakva je danas – moderna i s jasno izraženom društvenom odgovornošću

Priča o proizvodnji staklene ambalaže u Humu na Sutli započela je prije 161 godine, a jedan od najvažnijih događaja u njezinoj povijesti svakako je ulazak u švicarsku Vetropack grupu 1996. godine.

Proteklih 25 godina obilježila su velika ulaganja u obrazovanje ljudi, procese i tehnologiju, što nas je dovelo do Vetropack Straže kakva je danas – moderna i s jasno izraženom društvenom odgovornošću.

U godini u kojoj obilježavamo 25 godina od integracije u Vetropack grupu, pozivamo sve zainteresirane na Dan otvorenih vrata u subotu, 11. rujna 2021. s početkom u 10.00 sati.

Program Dana otvorenih vrata:
9.30 – 10.00 okupljanje gostiju uz nastup Limene glazbe Straža
10.00 – 10.45 kulturno-umjetnički program
10.45 – 14.00 obilazak tvornice, ručak i druženje uz Barbaru i Rajka Suhodolčana

Za dolazak na događanje obvezna je COVID digitalna potvrda, osim za djecu do 12 godina u pratnji odrasle osobe s potvrdom.

O integraciji humske tvornice stakla u Vetropack grupu

Sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, situacija u Hrvatskoj, pa tako i ondašnjoj Straži bila je zabrinjavajuća i neizvjesna. No, tadašnje rukovodstvo Straže prepoznalo je priliku za opstanak u pronalaženju strateškog partnera.
Nakon dvije godine uspješne poslovne suradnje, tvornica je 1996. godine postala dio Vetropack grupe u većinskom vlasništvu obitelji Cornaz.

Vetropack je u ono doba bio aktivan samo u Švicarskoj, Austriji i Češkoj Republici i akvizicija Straže bila je dobra prilika za proširenje u jugoistočnoj Europi.
Nakon prvih 4 – 5 godina koje su protekle u znaku velikih promjena, Vetropack Straža se kontinuirano razvija i danas možemo čak reći da u mnogim područjima prednjači u Grupi. Ono što je najvažnije za uspjeh ove priče su odani i vrijedni zaposlenici svih generacija koji su bili spremni učiti, razvijati se i usavršavati se.
Vetropack Straža postala je jedan od najvažnijih stupova Grupe i ima sve što je potrebno za dugoročni uspjeh: motivirane zaposlenike, lojalnost, strast za proizvodnju stakla i sve to već više od 160 godina.

U veljači ove godine, završili smo najskuplji i najkompleksniji remont peći u našoj povijesti u sklopu kojeg smo postavili dodatnu proizvodnu liniju. Ovim projektom povećali smo cjelokupni kapacitet tvornice za 15 posto i godišnje možemo proizvesti gotovo 960 tona stakla dnevno.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program