Prethodni članak
Sljedeći članak

'Ne zatvarajte poslovnicu u perjanici zagorskog gospodarstva, većina poduzeća i obrta klijenti su vaše banke'

Zagrebačka banka zatvara šaltersko poslovanje u Humu na Sutli. Općina i gospodarstvenici uputili su joj otvoreno pismo


Zagrebačka banka namjerava zatvoriti svoju poslovnicu u Humu na Sutli. Tom su informacijom ostali zatečeni Općina Hum na Sutli te gospodarstvenici, koju su uputili otvoreno pismo ZABA- i. Općina i tvrtka Vetropack Straža u ime humskih gospodarstvenicima u pismu su naveli argumente i činjenice zašto bi poslovnica Zagrebačke banke trebala i dalje poslovati u Humu na Sutli. Pismo prenosimo u cijelosti.

Na sastancima s predstavnicima Zagrebačke banke, održanim prije desetak dana u prostorijama Općine Hum na Sutli i Vetropack Straže, ostali smo zatečeni informacijom da ZABA namjerava zatvoriti svoju poslovnicu u Humu na Sutli. Razumijemo potrebu za racionalizacijom i smanjenjem troškova poslovanja, ali nikako ne možemo prihvatiti (ni shvatiti) da se to želi napraviti u zajednici koja svojim značajem i koncentracijom najvećih i najuspješnijih poduzeća zasigurno drži primat u Krapinsko-zagorskoj županiji i šire. Općinu Hum na Sutli nerijetko zovu perjanicom zagorskog gospodarstva jer na ovom relativno malom prostoru djeluje više uspješnih velikih i srednjih internacionalnih poduzeća te brojni obrtnici. Samo je u tvrtkama koje se također protive namjeri zatvaranja poslovnice Zagrebačke banke u Humu na Sutli (Omco Croatia, Vetropack Straža, Stražaplastika, BDF Servis, GP Špiljak i Brenta ) zaposleno gotovo 2000 radnika. U cijeloj općini Hum na Sutli djeluje stotinjak aktivnih pravnih subjekata (poduzeća i obrta) u kojima radi preko 2500 ljudi. Većina tih poduzeća i obrta, ali i njihovi zaposlenici i članovi obitelji, klijenti su Zagrebačke banke, koja zahvaljujući njihovim transakcijama sigurno ostvaruje dobar promet. Postojanje poslovnice Banke ima za cilj funkcionalno unapređenje poslovnih procesa i operativnosti, poboljšanje usluge građanima, kvalitete javne usluge te, posljedično, kvalitete života u lokalnoj zajednici. Bude li se poslovnica zatvorila, korištenje bankovnih usluga bit će znatno otežano jer će naši mještani morati putovati izvan mjesta prebivališta što im donosi dodatne troškove. A ako do toga i dođe, moguće je da za svoje potrebe odaberu neku drugu banku. Osim duge industrijske tradicije, našu općinu karakterizira i praksa ovdašnjih gospodarstvenika da posluju prema načelima društveno odgovornog poslovanja. A to osim razvoja poduzeća i osiguravanja životnog standarda svojim zaposlenicima, podrazumijeva i stalnu brigu o lokalnoj zajednici. Stoga je i njima odluka Zagrebačke banke o ukidanju poslovnice u Humu na Sutli potpuno nelogična i neprihvatljiva. Poštovani, u ime Općinskog vijeća Huma na Sutli, lokalnih poduzetnika i obrtnika, svih Humčana / klijenata ZABA-e, ljubazno molimo da uvažite naš zahtjev i naše argumente te odustanete od zatvaranja poslovnice u Humu na Sutli, stoji u pismu ZABA-i.

Kako doznajemo, zatvara se šalterski način poslovanja, a ostaju isplatni i uplatni bankomati. Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša rekao je da će ukidanje šalterskog poslovanja Zagrebačke banke stvoriti probleme starijoj populaciji koja nije upoznata s novim tehnologijama i naučena je doći na šalter s uplatnicom i platiti. Upravo zbog njih apeliram da se poslovnica ne zatvara ističe - Jutriša. U Humu ostaju Samoborska banka i Poštanska bank koja ima poslovanje za građane, o od 1. travnja i za javne subjekte. 

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A1 na 7+000 km između čvora DONJA ZDENČINA i naplatne postaje DEMERJE u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program