Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruga žena "Humsko srce" uspješno je nominirala projekt "Obitelj i ja u njoj" u vrijednosti od 160.000,00 kn

Projekt "Obitelj i ja u njoj" će kroz raznolike projekte aktivnosti poticati očeve na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu


Udruga žena „Humsko srce“ iz Huma na Sutli uspješno je nominirala projekt „Obitelj i ja u njoj“ na raspisani javni poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Poziv je bio otvoren od 15. veljače do 18. ožujka 2021. godine, a kroz ukupnu će se planiranu vrijednost poziva od 8.600.000,00 kn financirati projekti koji su usmjereni na podršku (sadašnjim i budućim) roditeljima, aktivnu podršku zaposlenim roditeljima u lokalnoj zajednici, poticanje očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu te aktivnu podršku roditeljima u cilju emocionalnog osnaživanja obitelji, uspješnog suočavanja sa stresom uzrokovanim nepredviđenim teškim događajem (elementarnom nepogodom-potresom i/ili pandemijom) te lakšem i bržem uključivanju u svakodnevan život.

Projekt „Obitelj i ja u njoj“ Udruge žena „Humsko srce“ prijavljen je u partnerstvu s Općinom Hum na Sutli, Centrom za socijalnu skrb Krapina te Domom zdravlja Krapinsko-zagorske županije, a vrijednost je projekta 160.000,00 kn.
„Roditeljstvo je važna i zahtjevna životna uloga koja očevima i majkama predstavlja izazov i čiji je ishod unaprijed neizvjestan. Kada govorimo o roditeljstvu, većinom se misli na majčinstvo, dok su očevi često stavljeni u drugi plan unatoč tome što otac ima veliku ulogu u razvoju djeteta od najranije dobi. Emocionalna sigurnost, socijalna prilagodljivost te bolja društvena povezanost i kontrola ponašanja, samo su neke od pozitivnih posljedica uključenosti oca u razvoju djeteta. Projekt „Obitelj i ja u njoj“ usmjeren je na poticanje očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu te će se upravo iz tog razloga organizirati veći broj raznolikih, a efikasnih aktivnosti. Kako su očevi zadovoljniji sudjelovanjem u grupama samo za očeve, jer u njima mogu sudjelovati na drugačiji način nego kad su u grupama zajedno s majkama, veći broj aktivnosti osmišljen je upravo za njih. Kvalitetna provedba projektnih aktivnosti osigurana je kroz jasno definiranu intervencijsku logiku - osim 12 edukativnih radionica pod stručnim vodstvom partnerskih javnih ustanova, u sklopu projekta organizirat će se i aktivni boravci očeva i djece u parkovima prirode te mreža očeva „Tata od zanata“. Također, izradit će se i edukativni te promotivni materijali, web stranica sa savjetima i smjernicama za veću uključenost očeva te kanali na društvenim mrežama, kao i kratkometražni film s informacijama o roditeljskoj ulozi očeva i njenoj važnosti, te primjerima i smjernicama za postizanje iste. S obzirom kako je veoma važno da majke potaknu, podržavaju i ohrabruju očeve prilikom njihove uključenosti, aktivnosti će također biti usmjerene i na njihovu edukaciju. Rezultat provedenog projekta bit će roditelji, a posebice očevi, osnaženi za „dobro“ i odgovorno roditeljstvo što će rezultirati zdravom, uspješnom i zadovoljnom djecom. Projekt je usmjeren ka promicanju ravnopravnog roditeljstva te stvaranju poticajnog okruženja u kojem i roditelji i djeca razvijaju svoj potencijal i ostvaruju zdravu obiteljsku klimu.“, ispričala nam je voditeljica projekta Sara Kolar.

Udruga žena „Humsko srce“ već duži niz godina uspješno provodi projekte za promicanje zaštite žena u svim segmentima života, a posebno na ostvarivanju boljeg statusa žene, majke, radnice i domaćice. Također, udruga je u svom radu i provedbi projekata velikim djelom usmjerena na podršku obiteljima i roditeljstvo, stoga ni ne čudi prijava projekta „Obitelj i ja u njoj“.

Provedbom ovog projekta omogućit će se potpora obiteljima za postizanje „dobrog roditeljstva“ i nastanak pozitivnog doživljaja roditeljstva u oba roditelja, ojačat će roditeljsko znanje, vještine i kompetencije te promicati vrijednost dobrog roditeljstva. Time će se stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje za cjelokupnu obitelj. Osim izravnih promjena, zajednica će dugoročno ostvariti dobrobiti potaknutog razvoja i promicanja ravnopravnog roditeljstva te podizanje razine uključenosti očeva u razvoju djeteta. Takvo će okruženje kroz uključenost očeva u odgoj djeteta potaknuti i bliskost između partnera, te će se osjetno promijeniti i ukupna bračna i obiteljska kvaliteta te podignuti stupanj obiteljske potpore s obzirom kako veća uključenost očeva doprinosi i majkama i očevima i djeci.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A1 na 7+000 km između čvora DONJA ZDENČINA i naplatne postaje DEMERJE u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program