Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajna Jana Pavalić srebrna na 100 slobodno

Novi veliki uspjeh plivačice Olimpa Zabok na Europskoj Olimpijadi mladih u slovačkom gradu Banská Bystrica


Sjajne vijesti stižu nam iz Banská Bystrice (Slovačka), gdje se održava Europski olimpijski festival mladih. Plivačica Olimpa Zabok, Jana Pavalić iz Gornje Stubice osvojila je srebrnu medalju u disciplini 100 slobodno.

U finalu je Jana plivala u vremenu 56.33. Bolja od nje bila je samo Litvanka Smilte Plynykaite koja je osvojila zlatnu medalju s vremenom 55,94, dok je brončana Britanka Skye Carter plivala u vremenu 56.66. Jana i njen trener prof. Ivica Androić, tempirali su formu za ovo natjecanje i pogodili su. Ovo je još jedan veliki uspjeh ne samo PK Olimp, već i zagorskog sporta u cjelini.

Zanimljivo je da je Jana u polufinalu nadmašila Litvanku Plynykaite 46 desetinki. Pobijedila je u svojoj polufinalnoj skupini s rezultatom 56,71, a Litvanka je plivala u vremenu 57,17. U finalu je Jana uspjela popraviti svoje vrijeme za 38 stotinki, no Plynykaite je za čak sekundu i 23 stotinke nadmašila svoj rezultat iz polufinala.
Jana je jučer plivala i žensku štafetu 4x100 slobodno za našu reprezentaciju kojoj je bronca izmaknula za sekundu i 15 stotinki. Zlato je osvojila Litva s vremenom 3:51,59, srebro Velika Britanija u vremenu 3:51,90, a broncu Njemačka čije su plivačice plivale u vremenu 3:52,55. Četvrtoplasirana hrvatska štafeta plivala je u vremenu 3:53,70.

Sutra Jana pliva disciplinu 50 slobodno u kojoj ima velike šanse za novu medalju, pogotovo ovako psihički rasterećena s medaljom "u džepu".

BRAVO JANA, BRAVO KRALJICE!

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook