Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska policija otkrila uzroke požara u kojima su izgorjele svinje, bikovi, kokoši, purani, krava...


Prošlog petka poslijepodne zagorski vatrogasci imali su pune ruke posla. Kako smo pisali OVDJE, u požaru gospodarske zgrade u Karivaroši kod Gornje Stubice izgorjele su svinje, kokoši, purani te traktorski priključci, dok su istog poslijepodnevna u Pili izgorjele jedna krava, nekoliko bikova, te čak nekoliko desetaka svinja, dok su vlasnica i njena kći zadobile opekline pokušavajući spasiti životinje.

Nakon obavljenog očevida, Policijska uprava krapinsko - zagorska objavila je uzroke požara.

"U požaru do kojeg je došlo u Karivaroši uslijed prijenosa topline sa žarulje sa žarnom niti na drvenu ogradu u objektu, vatra se proširila na cijeli objekt koji je u potpunosti izgorio, a izgorjelo je i nekoliko desetaka pernatih domaćih životinja, nekoliko svinja, traktorski priključci  te drugi poljoprivredni alat.
 
U Pili je do požara došlo uslijed kvara na električnim instalacijama u plastičnoj razdjelnoj kutiji koja se zapalila, a vatra se proširila na drveni zid, a zatim i na cijeli objekt koji je u potpunosti izgorio, a u požaru je izgorjela krava, nekoliko bikova te nekoliko desetaka svinja. Također su u požaru dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede.", objavila je policija.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook