Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovog petka i subote Znanstveni piknik u dvorcu Oršić


Perivoj dvorca Oršić u Gornjoj Stubici ovog će petka i subote, 24. i 25. rujna, ugostiti jubilarni 10. Znanstveni piknik. Događaj je to koji svima, od 3 do 93, pokazuje zašto je znanost zabavna. Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti i umjetnosti, međunarodno događanje čiji je cilj promovirati znanost u najširem smislu te zainteresirani mnoge da odaberu znanost kao svoj životni poziv.

Svečano otvorenje je u petak u 13 sati, kada će se, između ostalog, odigrati predstava Profesor Baltazar – put oko svijeta, u izvedbi nezavisnog kazališta Tvornica lutaka.

Program u perivoju dvorca će se u petak i subotu odvijati od 10 do 17 sati, a sastojat će se od niza predavanja, prezentacija, radionica, predstava i sličnim formata koje će provoditi udruge, sekcije, institucije i zaljubljenici u znanost i umjetnost iz Hrvatske i inozemstva.

Petak, 24. rujna dan je predviđen za organizirane posjete škola, a subota, 25. rujna za građanstvo. u subotu je organiziran i besplatni prijevoz za građanstvo na relaciji Zagreb – Gornja Stubica – Zagreb s polascima iz Zagreba ispred gradskog poglavarstva na Trgu Stjepana Radića 1 u 9, 11 i 13 sati, te povratkom u 14, 16 i 18 sati.

Organizator manifestacije je Udruga Profesor Baltazar, a partneri su Krapinsko-zagorska županija, Hrvatska akademska istraživačka mreža – CARNET, Institut Ruđer Bošković, FabLab, Hrvatska zajednica tehničke kulture i udruga Virtualci.

Ulaz na manifestaciju i u Muzej seljačkih buna u dvorcu Oršić je slobodan.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook