Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Belošević: U zadnje 4 godine ove Vlade u Đurmanec je uloženo više od 50 mil. kuna

Megaprojekti koji slijede su elektrifikacija pruge, rekonstrukcija državne ceste D207 i rješavanje situacije s rotorom, rekao je Žarko Tušek


Kandidati HDZ-a iz 3. izborne jedinice danas su posjetili Novi Golubovec i Đurmanec gdje su obišli dječji vrtić u izgradnji, nadvožnjak u centru i spojnu cestu u Maclju, a obilazak će završiti u Desiniću.

 

- U zadnje 4 godine u mandatu Vlade Andreja Plenkovića u Đurmanec je uloženo više od 50 milijuna kuna. Jedan dio tih značajnih sredstava uložen je kroz zaštitu voda, što uvelike daje na sigurnosti samom centru Đurmanca, koji je prije 20 – 30 –ak godina bio poplavljen. Na svakom koraku se uređuje komunalna infrastruktura, poput sanacije klizišta i asfaltiranja nerazvrstanih cesta. U tijeku su investicije u visini 17, 5 milijuna kuna, među kojima su rekonstrukcija nadvožnjaka, izgradnja spojne ceste u Gornjem Maclju i dječji vrtić kao kapitalni projekt ove Vlade – istaknuo je načelnik Đurmanca Damir Belošević.

 


- Općina Đurmanec i grad Krapina su povezani ne samo kroz promet i gospodarstvo, već i kroz druge vidove života. Osim zajedničkih projekata koje realiziramo i na području grada Krapine i na području općine Đurmanec u tijeku su značajni infrastrukturni projekti na objektima, na nekadašnjoj Zagorskoj magistrali koja je izgrađena 60-ih godina. Renoviraju se dotrajali nadvožnjaci i mostovi i cesta na području Đurmanca – istaknuo je gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović dodajući kako se gradi druga traka kolnika Autoceste Zagreb-Macelj između Krapine i Đurmanca za što je pri kraju izrada projektna dokumentacija nakon čega će se ishoditi građevinska dozvola. – Vrijednost projekta je 330 milijuna kuna, a važan je zbog gužvi tijekom ljetnih mjeseci kad nastaju čepovi na autocesti i kada se promet preusmjerava u usko grlo u Đurmancu i Krapini, pa će rasteretiti promet –  rekao je Gregurović.

 


-U vrhuncu naše kampanje došli smo u općinu Đurmanec, zahvaljujemo načelniku Damiru Beloševiću na podršci koju je dao kandidatima s liste HDZ – a. Uistinu su impresivne stvari koje smo ovdje kao Vlada RH u partnerstvu s načelnikom i Upravnim odjelom uspjeli realizirati - 50 i možda i više milijuna kuna, ako svim investicijama pridodamo velike kapitalne projekte koje su Hrvatske vode ovdje realizirale, tzv. retencija Smiljanova graba. Gradili smo vrtić, energetski smo obnovili školu, radili nerazvrstane ceste i niz drugih kapitalnih projekata u partnerstvu s Općinom Đurmanec i to je ta sigurna Hrvatska o kojoj govorimo – rekao je Žarko Tušek , nositelj liste te dodao će se u budućnosti nastaviti jednakim tempom naprijed.

 


- Kapitalni projekti ovdje u Đurmancu koji su ispred nas, uz megaprojekt o kojem govorimo, elektrifikaciju pruge od Zaboka do Krapine pa do slovenske granice, je rekonstrukcija državne ceste D207, rješavanje situacije s rotorom ovdje u Đurmancu i u roku dvije, tri godine kako bi se taj projekt realizirao, sav teretni prostor koji dolazi s područja Huma na Sutli kroz Đurmanec oslobodio bi se, kako bi ljudi imali adekvatan standard života u centru općine. S tim projektom smo već u visokoj fazi realizacije, on je na katalogu našeg programa Sigurna Hrvatska za sigurno Hrvatsko zagorje, a i odluci je Vlade RH sa sjednice u Krapini – zaključio je Tušek.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Životinja (uočena je srna) na autocesti A6 na 11. km između čvora BOSILJEVO II i čvora VRBOVSKO. Molimo korisnike za dodatan oprez. Na brzoj cesti između Zaboka i Bedekovčine (DC14) opasnost je od životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program