Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Đurmanec se uključila u provedbu programa HBOR-a vezano uz subvencioniranje kamata poduzetnicima

Općina Đurmanec je potpisala ugovor sa Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) o poslovnoj suradnji u provedbi programa kreditiranja „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ i „Investicije privatnog sektora“


Općina Đurmanec je potpisala ugovor sa Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) o poslovnoj suradnji u provedbi programa kreditiranja „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ i „Investicije privatnog sektora“ kojim se uređuje odobravanje subvencioniranih kredita poduzetnicima koji ulažu na području Općine Đurmanec.

S ciljem poticanja poduzetništva na području Općine, kreditna sredstva za prihvatljive korisnike kredita će osigurati HBOR, izravno ili posredstvom poslovnih banaka, poslovnim subjektimakoji ulažu na području Općine neovisno o svom sjedištu, odnosno prebivalištu, a sredstva za subvenciju kamate krajnjim korisnicima kredita će osigurati Općina u visini od 1,00 postotnog poena.

Također će se i Krapinsko-zagorska županija uključiti u navedene programe sa subvencijom kamate korisnicima kredita u visini od 1,00 postotnog poena. Krediti se mogu odobravati mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima (trgovačkim društvima, obrtima, fizičkim osobama koje samostalno obavljaju djelatnost, OPG-ovima, zadrugama i profitnim ustanovama) za prihvatljive projekte te uz uvjete definirane kreditnim programima HBOR-a Poduzetništvo mladih, žena i početnika i Investicije privatnog sektora.

Najviši i najniži iznos kreditnih sredstava za koje se subvencionira kamata odobrenih u okviru programa HBOR-a su:

- Poduzetništvo mladih, žena i početnika – najniži iznos 200.000,00 kuna, najviši iznos 2.000.000,00 kuna,

- Investicije privatnog sektora – najniži iznos 200.000,00 kuna, najviši iznos 5.000.000,00 kuna.

Odluku o sufinanciranju kamate Općina će donositi prema raspoloživim sredstvima u proračunu Općine za sve godine provedbe kreditiranja, a sukladno Odluci o uključivanju Općine u Program.

 

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, večeras, 22./23.6.2021., u noćnim satima između 00:00 i 04:00 povremeno će se prekidati promet na čvoru Oštrovica zbog prolaska izvanrednog prijevoza. Zbog pojačanog prometa i gužvi na graničnom prijelazu Macelj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program