Prethodni članak
Sljedeći članak

Uz državno natjecanje mažoretkinja provest će se i humanitarna akcija


Stubičke mažoretkinje sutra će biti domaćin državni turnira, koji će se održati u Sportskoj dvorani u Donjoj Stubici, s početkom u 10 sati, a trajat će tokom cijelog dana.

Natjecanje je organizirano od strane saveza te je ujedno i kvalifikacijski turnir za europsko prvenstvo koje će se održati u Zadru tijekom tekuće godine u lipnju.

Nastupit će 19 timova iz cijele Hrvatske te će biti izvedeno 236 koreografija. Osim domaćina, Stubičkih mažoretkinja Shelly, iz naše će županije nastupiti i Zlatarbistričke mažoretkinje te Mačanske mažoretkinje 'Alina'. Program započinje u 10.00 sati uz pridržavanje mjera.

Osim natjecanja, događanje će biti i humanitarnog karaktera, posjetitelji i natjecatelji moći će sudjelovati u humanitarnoj akciji gdje će biti izložene raznolike figurice i ornamenti Afričkog podrijetla. Akciju predvodi i organizira Valentina Vuksan koja se sprema  kao volonterka humanitarne udruge „Kolajna ljubavi“ u Tanzaniju gdje će volontirati s djecom u Sirotištu sv.Ante.

Budući da Valentina za mjesec dana odlazi u nezaboravnu afričku avanturu, humanitarnom akcijom želi prikupit sredstva koja će direktno pomoći djeci i podići kvalitetu njihovog života. Sva prikupljena sredstava na turniru mažoretkinja upotrijebit će se za brigu i skrb o 65 djece koje trenutno borave u sirotištu sv. Ante u Songei, Tanzanija.

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook