Prethodni članak
Sljedeći članak

[U TIJEKU JE DRŽAVNO NATJECANJE] Devetnaest timova odmjerit će snage u mažoret plesu


U Donjoj Stubici održava se danas 37. državni turnir mažoretkinja. Sportsku dvoranu ispunilo je 19 timova mažoretkinja iz cijele Hrvatske, a osim domaćina, Stubičkih mažoretkinja Shelly, iz naše županije nastupaju i Zlatarbistričke mažoretkinje te Mačanske mažoretkinje 'Alina'.

Tijekom cjelodnevnog programa, mažoretkinje će izvesti 236 koreografija u raznim kategorijama, a kako je rekla predsjednica Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske Željka Banović, ovaj državni turnir ujedno je i kvalifikacijski za europsko prvenstvo u Zadru u lipnju.

Samo otvorenje posjetili su i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić te načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak.

– Velika je to organizacija, stoga čestitam Stubičkim mažoretkinjama na organizaciji. Cijela dvorana danas odiše mladošću i pozitivnom atmosferom – rekao je Gospočić, dok je Beljak poželio Stubičkim mažoretkinjama dobar rezultat. – Obzirom da puno djevojčica iz Stubičkih Toplica trenira u Stubičkim mažoretkinjama, uključili smo se kao Općina u organizaciju i nadam se da će naše djevojke ostvariti dobar rezultat – rekao je Beljak.

Osim samog natjecanja, događanje je i humanitarnog karaktera. Posjetitelji i natjecatelji mogu sudjelovati u humanitarnoj akciji te kupnjom raznolikih figurica i ornamenata afričkog porijekla doprinijeti prikupljanju sredstava za Sirotište sv. Ante u Tanzaniji. Voditeljica humanitarnog projekta je Valentina Vuksan, koja je ujedno i trenerica Stubičkih mažoretkinja, a koja u ožujku preko udruge 'Kolajna ljubavi' odlazi na volontersku misiju u Tanzaniju, gdje će raditi s djecom u spomenutom sirotištu.

Turnir traje tijekom cijelog dana, a rezultati natjecanja bit će poznati navečer.

Fotogaleriju s državnog turinira pogledajte OVDJE

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook