Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon uređenja, Park obitelji Feller moderan je, s urbanom opremom i Stubičkim zdencem u sredini

Grad Donja Stubica protekle je godine uredio i obnovio Park obitelji Feller


Tijekom protekle godine, Grad Donja Stubica uredio je Park obitelji Feller, u centru mjesta.– Za uređenje parka smo se odlučili zbog dotrajalosti parkovne opreme i zbog činjenice da želimo urediti i staru zgradu Fellerove ljekarne pa bi takvim uređenjem zaokružili cijeli kompleks u centru grada – kaže gradonačelnik Nikola Gospočić.

Urbana oprema i uređenje zelenih površina

Nakon rekonstrukcije, park je sada moderno opremljen novom urbanom opremom, koja je izgrađena isključivo za ovaj park. Postavljene su nove klupe, košare za smeće te oglasne ploče, a u sredini parka napravljen je javni Stubički zdenac (česma). Uređene su i pješačke staze, a u park je vraćen i kip majke s djetetom, koji je tamo stajao i po kojem je, između ostalog, park bio prepoznatljiv. Uređene su i zelene površine. Ukupna vrijednost radova je 356.188,75 kuna, a radove je izvodila tvrtka Završni radovi Krešo iz Krapinskih Toplica. - Obzirom da je dosta negodovanja u javnosti od strane građana vezano za cijenu radova, želim radi transparentnosti istaknuti da je za radove proveden postupak javne nabave i da su ukupno pristigle četiri ponude za izvođenje radova, a vrijednosti su bile 404.186,25 kuna, 516.032,50 kuna, 386.955,00 kuna i najjeftinija ponuda od tvrtke koja je izvodila radove u iznosu od 356.188,75 kuna – rekao je gradonačelnik Gospočić.

Moderna oaza

Projekt uređenja parka sufinanciran je od strane Lokalne akcijske grupe Zeleni bregi preko mjere 2.1.1. ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo u iznosu od 148.250,00 kuna. Uređenjem ovog parka Stubičanci su dobili još jednu oazu za odmor, šetnju i provođenje slobodnog vremena koja sada ima moderan štih, a ovom brigom oko parka i njegovim uređenjem Grad je i turistima pružio još jedan oku ugodan kutak grada.

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook