Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvi u županiji: U DV 'Bubamara' kreće program za darovitu djecu


U donjostubičkom Dječjem vrtiću 'Bubamara' uskoro kreće provođenje programa za potencijalno darovitu djecu. Tako će ovaj vrtić biti prvi u Krapinsko – zagorskoj županiji koji će provoditi ovakav program.

 - S veseljem smo primili jučerašnju vijest da je naš Program rada s potencijalno darovitom djecom dobio pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje te je Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo suglasnost za provedbu ovog programa u našem vrtiću – kaže ravnateljica vrtića Snježana Benko.

Program će voditi stručna vrtićka suradnica psihologinja Alma Kapetanović, koja je završila edukaciju u Centru za poticanje darovite djece 'Bistrić', kod diplomirane psihologinje i osnivačice Centra Jasne Cvetković – Lay, obrazovne specijalistice za darovite. - Psihologinja će tijekom runa testirati djecu da se vidi koja su to potencijalno darovita djeca i ta će djeca biti uključena u program, koji će se provoditi unutar redovitog desetosatnog programa, u suradnji s odgojiteljicama i roditeljima – pojasnila je ravnateljica.

Dodala je i kako će roditelji potencijalno darovite djece koja će imati mogućnost uključivanja u Program nakon procjene dobiti sve informacije prije početka provedbe. Program će se realizirati od listopada do svibnja, kroz neposredan rad s djecom, jednom tjedno u trajanju od jedan sat.

Organizacija rada bit će fleksibilna i prilagodit će se potrebama i interesima djeteta. – Radit će se individualno, ali i unutar skupina u kojima borave djeca te u kabinetu psihologa u malim grupama – najavili su iz vrtića. Program je financijski podržan od Ministarstva znanosti i obrazovanja putem Programa javnih potreba i za roditelje je besplatan. (J. Klanjčić)

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook