Prethodni članak
Sljedeći članak

Odlični turistički rezultati u Gupčevom kraju:'Vraćaju nam se strani gosti, a sve popularnije su kuće za odmor'

Turistička zajednica područja Gupčev kraj u prvih je nešto manje od osam mjeseci ove godine zabilježila odlične turističke rezultate, a zbog sve veće potražnje, otvara se sve više kuća za odmor


Gupčev kraj može se pohvaliti odličnim turističkim rezultatima postignutima u prvih gotovo osam mjeseci ove godine. Do 15. kolovoza ostvareno je 10.994 dolazaka i 22.503 noćenja, što je rast od 12 posto u dolascima i 13 posto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Kod stranih turista rast je u dolascima za čak 67 posto, a u noćenjima 76 posto, a najviše dolaze iz Njemačke, Slovenije, Nizozemske, Poljske i Austrije, kažu iz Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica. –Vrlo smo blizu ostvarenim rezultatima u rekordnoj 2019. – kažu iz TZP.

Popularnost kuća za odmor raste

I lokalno je stanovništvo, ali i ugostitelji, primijetilo povećani broj stranih gostiju, koji razgledavaju Gupčev kraj te konzumiraju hranu i piće u lokalnim ugostiteljskom objektima. Zbog sve većeg interesa za privatnošću i ruralnim smještajem, izuzetno su popularne kuće za odmor, stoga se dosta njih i otvara. – Pogotovo one koje imaju dodatne sadržaje poput bazena, jacuzzija, saune i slično. Turisti u našem kraju vole prirodu, zrak i osjećaj dobrodošlice, a hvale gastro ponudu naših ugostiteljskih objekata, kulturne sadržaje, ali i blizinu dodatnih sadržaja, granice te glavnog grada – istaknula je stručna suradnica Turističke zajednice Marina Breber. Istaknula je i kako je Turistička zajednica ove godine dobila puno pohvala za manifestacije od domaćih gostiju, uglavnom sa zagrebačkog područja, koji su posjetili neke od događanja u Gupčevom kraju te planiraju posjetiti događanja koja su u najavi.

Raspoloživo 350 kreveta

Na ovom području smještaj nude po jedan hotel, kamp, pansion i seoski turizam te tridesetak kuća za odmor, sve ukupno 350 kreveta. Tri su nova vlasnika ove godine ponudila svoje smještaje.

Jedna od njih je kuća za odmor i proslave Sky Touch Hill s četiri zvjezdice, u Matenicima u Donjoj Stubici. Kuća se nalazi na vrhu brijega iznad vinograda, s pogledom koji oduzima dah. Sadrži spavaću sobu s bračnim krevetom i dodatnim ležajem te kupaonicom s jacuzzijem u potkrovlju, dok je na srednjoj etaži uređen prostor s velikim drvenim stolom, sofom za odmor, kupaonicom i balkonom.

Zadnja etaža sadrži modernu kuhinju sa šankom i barom i prostorom za proslave. Kuća sadrži sve što je potrebno za komotan smještaj i boravak, od aparata te interneta i slično, kao i prostrano parkiralište i veliki grill pored kuće i uređeno imanje.

 

Ruralni štih, ali moderno opremljene

Svoja vrata otvorila je i Kuća za odmor Agata u Banšćici, u Gornjoj Stubici, koja svojim gostima nudi boravak s tv-om, boljar salu sa stolnim nogometom i pikadom, opremljenu kuhinju i kupaonicu, a na katu se nalaze četiri spavaće sobe s kupaonicom, za smještaj osam osoba.

Objekt ima i veliku terasu, opremljen roštilj, natkriveni jacuzzi, a cijeli je objekt klimatiziran te ima mogućnost grijanja zimi, tako da je dostupan tijekom cijele godine, a dobrodošli su i kućni ljubimci.

Kuću za odmor uz jezero uredio je i Majsecov mlin, kao i sobe kod ugostiteljskog objekta.

Investicija za dodatne krevete i sadržaje

Iako se sve više traže privatne kuće za odmor, veseli nas nova investicija Termi Jezerčica, jer će to značiti dodatne smještajne kapacitete i sadržaje na bazenima, no od toga će itekako korist imati i lokalno stanovništvo, ugostiteljski objekti, trgovine, sve uslužne djelatnosti, kao i privatni iznajmljivači, jer će moći svojim gostima ponuditi dodatne sadržaje i ponude koje će nuditi Terme Jezerčica, odnosno koje nude i sada, ali s novim investicijama bit će to u još većem obimu, poput vodenog parka, wellnessa i slično – kažu iz Turističke zajednice te dodaju kako će zbog te investicije, a i sve većeg razvoja turizma i ponude Gupčevog kraja, zasigurno i vrijednost nekretnina rasti, što će potaknuti još veći turistički, ali i gospodarski razvoj Gupčevog kraja i kontinentalnog turizma.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook