Prethodni članak
Sljedeći članak

Odlični turistički rezultati: Gupčev kraj bilježi kontinuirani rast stranih turista


Gupčev kraj ima tridesetak kuća za odmor, a to su uglavnom ruralne kuće uređene na tradicijski način te moderne kuće s bazenima i bogatim sadržajem, za nezaboravan doživljaj i odmor u ovom kraju.

Iz Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica kažu kako se svake godine u Gupčevom kraju otvaraju dvije do tri nove kuće za odmor, pa su tako ove godine svoja vrata otvorile Casa Sole i Elba u Donjoj Stubici, dok su neke nove već u najavi i uređenju.

Profil turista koji posjećuju ovaj kraj stalno se mijenja. - Nekoć su domaći gosti provodili samo vikende u našem kraju, sada je to i više dana. Postali smo ne samo destinacija prekrasnog krajolika, šarolike gastro ponude i sadržaja Termi Jezerčica, već i event destinacija, jer se u našem kraju i okolici tokom cijele godine održavaju se razna događanja koja privlače sve više posjetitelja i turista – kažu iz Turističke zajednice, dodavši kako je udio stranih gostiju stalno u porastu.

Od početka godine, Gupčev kraj ostvario je 11.548 dolazaka, što bi bio rast od 4% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te 23.190 noćenja, što je također porast od 2% u odnosu na lani. Iako i dalje prednjače domaći gosti s čak 73%, od stranih najčešće dolaze iz Njemačke, Slovenije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine te Poljske.

- Do prije par godina, domaći turisti su ostvarivali 90% noćenja u našem kraju, a strani 10%. Taj postotak se u zadnjih par godina mijenja te bilježimo kontinuirani rast stranih turista – kažu iz Turističke zajednice.

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook